2 Mart 2016 Çarşamba

Lamborghini Centenario


Lamborghini şaşırtmaya devam ediyor. Bu yıl Cenevre'de kurucusu Ferruccio Lamborghini'nin 100. doğum gününü kutlayacağını açıklayan İtalyan firma bu kutlamayı sınırlı üretim bir modelle hayata geçiriyor.


Aventador temelleri üzerine geliştirilen Centenario isimli otomobil karbon fiber gövdesiyle 1.520 kg ağırlığında. Ön tamponunda agresif görünümlü hava girişleri bulunan araçta büyük splitter kullanılırken beş kollu jantlar, önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı. Kapıların alt kısımlarında büyük deflektörler bulunurken yan hava girişleri de çok daha büyük tasarıma sahip.

Arka bölümü daha da agresif görünen araçta kullanılan dev difüzör, tamponun yerini almış. LED stoplar ve çift parçalı cama sahip kaput haricinde seviye ayarlı spoiler de donanımda. Otomobilin üçlü egzoz sistemi ortaya yerleştirilmiş.


İç mekanı genel anlamda Avantador'dan alınan Centenario'da bulunan bir çift kamerayla elde edilen görüntüler telemetri portundan bilgisayara aktarılabilirken bagajda iki kask için özel bir bölme yer alıyor. Karbon fiber ve Alcantara ile süslenmiş kabinde dijital gösterge paneli ve dokunmatik bir ekrana sahip orta konsol dikkat çekiyor.


6.5 litre hacimli v12 motoru 770 beygir güç üretebilen otomobil direksiyonel arka aksa da sahip. 0'dan 100 m/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilen Centenario'nun 300 km/s sürate ulaşması 23.5 saniye alıyor. Maksimum sürati 350 km/s'in üzerinde olan araçtan toplam 40 adet üretilecek. Otomobillerin yarısı coupé diğer yarısıysa roadster olacak.

11 yorum:

  1. seri üretim olsa arkası biraz daha derlenip toplanırdı ama bu haliyle bile veneno denen garabetten çok daha güzel

    YanıtlaSil
  2. Difüzör'e bak ya süper yapmışlar azami hızını 370 km bekliyordum ama olsun yinede iyi olmuş araç kaç tork üretiyor acaba neyse onu ilerde öğreniriz tanıtım güzel olmuş bir süredir bu aracın tanıtımını bekliyordum beklediğimden daha güzel yapmışlar bize bu aracı tanıttığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. tasarımı gerçekten estetik olmuş arka farlarına veneno modelini anımsatıyor.

    YanıtlaSil
  4. centenario ne demek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ispanyolca asırlık demek. Bu ismi koyma sebebi yaşasaydı Ferruccio lamborghini'nin doğumunun 100. yılı olduğu için bu ismi koydular.

      Sil
  5. bazı yerlerde aracın gücü 760 beygir olduğunu söylemişler başka yerlerde ise 770 beygir olduğunu söylemişler kafam karıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende fark ettim bazı sitelerde 760 beygir bazı sitelerde 770 beygir yazıyor araştırıp baktım araç aslında 770 beygir ama Amerika standartlarında 760 beygir gücüne eşdeğermiş araba ondan dolayı bazı sitelerde 760 beygir yazıyormuş.

      Sil
    2. Evet başka sitelerde 760 hp yazıyor. Bu aracın tanıtım reklamı çok güzel izleyin mutlaka.

      Sil
  6. Bu araç ferrari'nin F12 TDF modeline rakip bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence değil

      Sil
    2. beygir güçleri aynı olduğu için bence rakipler birbirine.

      Sil