20 Mart 2016 Pazar

Kaege 911


Otomobiller her geçen gün gelişiyor olsa da arada eskiler de özlenmiyor değil. Bunu düşünen otomobilseverlerin sayısı arttıkça daha da büyüyen bir pazar haline gelen retro modifikasyon, Kaege'nin de 1972 model bir Porsche 911'i ikinci hayatına başlatmasını sağlamış.

Dış görünümü orijinale yakın olacak şekilde korunan otomobilde Fuchs jantlar, LED farlar, hava soğutmalı fren diskleri, bağımsız ve çok daha modern bir süspansiyon sistemi ve metal depo kapağı gibi donanımlar kullanılmış.


İç mekanı daha çok 993 kasa kodlu Porsche 911 modelleriyle benzerlikler gösteren otomobilde ekose desene sahip kumaş kaplamalar, Recaro marka koltuklar, 996'dan alınmış üç kollu direksiyon simidi, metal pedal seti ve kabinde sırıtmayan Becker navigasyon sistemi bulunuyor.

Kaputu altında da 993'ten alınmış 3.6 litre hacimli Boxer motor barındıran otomobil 300 beygir gücünde. Performans verileri açıklanmamış olsa da 6 ileri vitesli manuel şanzımanla gücü arka aksa iletilen 1.195 kg ağırlığa sahip aracın yavaş olmadığı kesin.

3 yorum:

  1. hepsi iyi hoş güzel de 993 farlarının orjinalinin içine tıkıştırılması hoş olmamış. Surat resmen "neden yani.." dercesine melül melül bakıyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel yapmış adamlar. ömürlük araba resmen. zamanın ötesinde.55 senedir bitmemiş- bir 55 sene daha gider bu tasarımın albenisi.

    YanıtlaSil
  3. Direksiyonda bi sıkıntı var. Bi defa logo yok ve çok kalın, daha klasik, Porsche ruhunu daha iyi yansıtacak bir tasarım tercih edilebilirdi.

    YanıtlaSil