7 Mart 2016 Pazartesi

Italdesign GTZero


Fuarlarda giderek daha sık görmeye başladığımız elektrik motorlu araçlara bir yenisi eklendi. italyan tasarım firması Italdesign, 2016 Cenevre otomobil fuarına şık bir shooting brake konseptiyle katıldı.

Basık bir yapıya sahip olan GTZero'nun sivri burnunda ince yapılı LED farlar ve büyük bir splitter dikkat çekerken yanda hava giriş ve çıkışları, derin bir karakter çizgisi, önde 22, arkada 23 inç çaplı jantlar, aynalar yerine kullanılan kameralar ve aerodinamik etek kaplamaları dikkat çekiyor. Yukarıya doğru açılan kapılara sahip olan aracın arka bölümünde koyulaştırılmış bagaj kapağı camıyla birlikte tavana yerleştirilmiş sabit cam ve büyük difüzör görülebiliyor.


Sade bir iç mekan tasarımına sahip olan otomobil 2+2 oturma düzenine sahip. Üst ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi dışında vites değiştirme kulakçıkları ve park freni düğmesine sahip olan konseptin gösterge paneli ve orta konsolu OLED ekranlardan oluşuyor.

Önde iki, arkadaysa bir elektrik motoruna sahip olan GTZero toplam 490 beygir güç üretebiliyor. Maksimum sürati 250 km/s olan otomobilin menzili 500 km olarak açıklanırken pillerin sıfırdan %80 doluluğa ulaşması 30 dakika sürüyor.

1 yorum: