2 Mart 2016 Çarşamba

Fiat Tipo


Bu yıl Cenevre otomobil fuarının sürprizlerinden ikisi de Türkiye'de Fiat Egea ismiyle satılan modelin hatchback ve station wagon seçenekleri oldu. Avrupa'da bütün seri Tipo olarak adlandırılırken ikilinin arka bölümleri benzerlik göstermiş.


Büyük bir sürpriz yaşatmayan ikili B sütununa kadar Egea ile aynı detaylara sahipken özellikle hatchback modelin cam çizgisinin, bu noktadan sonra aşağıya doğru indiği görülebiliyor. Stopları Egea'nınkilerden daha sade bir görünüm sunan otomobillerde küçük birer spoiler de görev yapıyor. İkilinin bagaj hacimleriyse 440 ve 550 litre.

13 yorum:

  1. eski tipo geri geliyor

    YanıtlaSil
  2. Farlar dışında Egeadan fazlaları olduğu nokta var mı? bunları egeaya ne zaman ekleyecekler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arka koltuklar için hava üfleme kanalı ve orta konsolda daha büyük bir ekranı da var araçların. Henüz resmi bir açıklama yok Egea'nın bu donanımlara sahip olup olmayacağı hakkında.

      Sil
    2. Peki geliş tarihi belli mi? eğer bu sene gelecekse sedanın filo satışları dışında alıcısı kalmaz. Ucuz da değil çünkü...

      Sil
    3. Hatchback Mayıs ayında, Station Wagon ise Eylül 2016’da geliyor.

      Sil
  3. yeni taksiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sarı taksiler güzel olur :)

      Sil
  4. sedanının arka lambalarını görünce bu ne yaa dediğim ama hb modelini görünce mükemmel olmuş dediğim bir araç. zaten bu sedan takıntısını anlamıyorum. bagaj hacmi yol tutuşu açısından hb daha iyiyken burun kıvırıyor milletimiz. hb'den bozma Peugeot 301 gibi araçlar çok tutuldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kusura bakma ama bu otomobil için argümanın yanlış, baştan sedan olarak tasarlanan bir otomobil egea, diğer seçeneklerin sonra ortaya çıkmasının da nedeni bu

      Sil
    2. haklısınız sedan daha önce tasarlanmış ama yine de bir ''hb'den bozma sedan'' olmamışlığı göze çarpıyor. Egea'nın arka tarafı bir şeye benzetilmeye çalışılmış da becerilememiş gibi duruyor. Tabi bunlar şahsi görüşüm. Hatchback modeli biraz daha oturaklı duruyor. ''bunu alacağına on bin lira ver X al''cılar gelmeden uzaklaşıyorum. izninizle :)

      Sil
  5. fiat bu modeli dodge markasınada satacakmış diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Dodge Neon olarak satılacak.

      Sil
    2. neon hala üretiliyormu ? bilmiyordum ben dodge dart olur diye bekliyordum bu aracı.

      Sil