1 Mart 2016 Salı

Audi Q2


Audi'nin yeni model atağı devam ediyor. Cenevre otomobil fuarının beklenen prömiyerlerinden olan küçük SUV modeli Q2'yi uzun zamandır saklayan Alman üretici sonunda aracın üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

Her yeni modelle birlikte tasarım dili daha da köşeli bir hale gelen Audi, bu aracında büyük ve dik bir ön panjur, opsiyonel olarak sunulan LED farlar, sportif görünüme sahip ön tampon, donanım seçeneğine göre gövde rengi veya siyah olan gövde altı korumaları, kalın C sütunu, ince spoiler, Mercedes A Serisi'ni andıran LED stoplar, genişletilmiş çamurluklar ve motor seçeneğine göre alınabilen çift çıkışlı egzoz sistemi kullanmış.


4.191 mm boya, 1.794 mm genişliğe ve 1.508 mm yüksekliğe sahip olan Q2'nin aks mesafesi 2.595 mm olarak açıklanıyor. 405 litre hacimli bagajsa 40:20:40 veya 60:40 oranında yatırılabilen arka koltuklar sayesinde 1.050 litre hacim sunabiliyor.


İç mekanı Audi'den beklendiği gibi sade olan otomobilin üst donanım seçeneklerinde dijital gösterge paneli, göbeği küçük üç kollu direksiyon simidi, büyük bilgi ekranı ve el yazısı destekli MMI kumanda birimi kullanılıyor. Yuvarlak havalandırma çıkışları ve farklı renklerde ısmarlanabilen konsol süslemeleri yaşam alanına farklı bir hava katmış.


Kaputu altında görev yapan motorların hacmi 1 litreden başlayan Q2'nin diğer benzinli üniteleri 1.4 ve 2 litre hacimliyken Diesel seçenekler 1.6 ve 2 litre hacimli. Araçların tamamında 6 ileri vitesli manuel ve 7 ileri vitesli DSG seçimi yapılabilirken 2 litre hacimli motorla donatılan Q2 örnekleri dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek.

10 yorum:

  1. Audi'nin acilen Wolfgang Egger'i şutlaması lazım. Tamamen Audi çizgisinden çıkmış bir araç. Nerdesin Walter Da Silva.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Audi'nin uzun süredir tadı yok gerçekten dizayn anlamında. Eskiden de çarpıcı dizaynlar değillerdi ama en azından gerçekten klas bir havaları olurdu. O da kalmadı maalesef.

      Sil
  2. bu bildigin buyuk ve kalkik Polo olmus

    YanıtlaSil
  3. hikaye bu araç daha öncede audi a2 yi yaptılar tutmadı bence buda tutmaz.

    YanıtlaSil
  4. Yanlışlıkla polo yapmışlar :)

    YanıtlaSil
  5. q4 ne zaman gelir acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. q4'ü bilemem ama Q8 2018 yılında çıkacağını söylüyorlar.

      Sil
  6. tatlı araç yapmışlar tam bayan aracı.

    YanıtlaSil
  7. bence türkiye' çok satamaz bu araç.

    YanıtlaSil
  8. düşük motorlu olanlarda'da quattro olsa iyi olurdu.

    YanıtlaSil