4 Mart 2016 Cuma

Apollo Arrow


Ürettiği süperspor otomobillerle ünlenen Gumpert artık eski modellerinden birisinin ismi olan Apollo'yu  marka olarak kullanacak. Yeni markanın işe başlarken yaptığı ilk şeyse pistlere uygun olarak geliştirilmiş bir konsepti tanıtmak olacak.


Birçok üretici gibi bu iş için Cenevre'yi seçen Apollo'nun Arrow isimli otomobili dikkat çekici bir görünüm sunuyor. Büyük hava girişleri ve aynı büyüklükte bir splitter ile donatılan ön tampon, gövdeden ayrıymış gibi görünen aerodinamik parçalar, 20 ve 21 inç çaplı jantlar, geniş yan etekler, yukarıya doğru açılan kapılar, ince yapılı yan aynalar, büyük hava girişleri ve arkada görülen dev spoilerle difüzör aracın performansını işaret ediyor.


Henüz teknik verileri kesinleşmese de yaklaşık 1.000 beygir güç ve 1.000 Nm tork üretebilecek, çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli bir v8 motorla donatılması düşünülen otomobil yaklaşık 1.400 kg ağırlığında olacak.7 ileri vitesli, sıralı şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 2.9, 200 km/s sürateyse 8.8 saniyede ulaşması planlanan Arrow'un maksimum sürati 360 km/s olarak öngörülmüş.

9 yorum:

  1. tasarım müthiş acaba ne zaman piyasaya çıkar fakat azami hız 380 km olabilirmiş ve 0 200 km ye çıkışta az geldi bana .

    YanıtlaSil
  2. beygir ve tork aynı olması güzel olmuş gumpert firması audi rs6 motoru kullanıyordu büyük ihtimalle bu araçta'da kullanıyor olabilir.

    YanıtlaSil
  3. apollo hangi ülkeye ait yarış arabası bilen varmı ?

    YanıtlaSil
  4. tasarımı roket gibi olmuş ayrıca beygir ve tork un eşit olması güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 911 R başlığındaki elemanda mı sensin birader? tutturdunuz tork beygir eşitliği diye, hayırdır bi simetri rahatsızlığı falan mı var?

      Sil
  5. tasarım gerçekten güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  6. kanatı çok büyükmüş güzel duruyor.

    YanıtlaSil