29 Şubat 2016 Pazartesi

Touring Superleggera Alfa Romeo Disco Volante Spyder


2016 Cenevre otomobil fuarının sürprizleri devam ediyor. 2012 yılında aynı organizasyon sırasında tanıtlan Disco Volante bu yıl üzeri açılabilen bir versiyona kavuşuyor. Araçtan toplam 7 adet üretileceği açıklandı.


Tanıdık bir tasarıma sahip olan otomobilde Ferrari 599 GTB'den alınan farlar görev yaparken düzeltilmiş üst bölüme sahip çamurlukların aynen korunduğu görülebiliyor. Alt kısmında karbon fiber splitter bulunan ön tamponda tipik Alfa Romeo panjuru ve köşeli hava girişleri bulunuyor.

Koltukların arkasına eklenen kamburların içerisine gizlenen takla barlarına sahip olan otomobilde sökülebilir karbon fiber tavan da sunuluyor. Geriye gittikçe incelen arka bölümünü de sabit tavanlı kardeşiyle paylaşan otomobilde küçük stoplar, çapraz konuma sahip egzoz çıkışları ve büyük difüzör bulunuyor.


İç mekanını, temellerini de paylaştığı Alfa Romeo 8C Spyder'dan alan araçta metal yüzeylerde gövde rengi eklemeler bulunurken özel döşenmiş koltuklar ve yine gövde rengine boyanmış kapı içleri dikkat çekiyor. Touring Superleggera logolarıyla da süslenen otomobilin orta konsolunda yerinden çıkartılabilen CD çalar ilginç bir görüntü oluşturmuş.

Kaputu altında görev yapan 4.7 litre hacimli v8 motor 450 beygir güç, 480 Nm tork üretebiliyor. Üretilen güç, arka aksa 6 ileri vitesli, yarı otomatik şanzımanla aktarılıyor.

5 yorum:

  1. 8C'den ne kadar kaldı da bunun için kullanabiliyorlar anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekstra altyapı sağlamış olabilirler. Yoksa kimsenin 8C'yi parçalatacağını sanmam.

      Sil
  2. Şu italyanlar tam yalama, direksiyona bak, kokpite bak.

    YanıtlaSil
  3. dış güzel iç çok kötü bence.

    YanıtlaSil