6 Şubat 2016 Cumartesi

Tata Nexon


Bu yıl kendi evinde çok iddialı olan Tata, Yeni Delhi'de şov yapıyor. Fuarda sergilenen araçlar arasında, geçtiğimiz yıl tanıtılan Zica'nın yanında Hexa'ya da yer veren üretici şimdi de küçük crossover müşterilerine yönelik bir otomobil olan Nexon'u tanıttı.

Şişkin çamurluklar ve yuvarlatılmış ön bölümüyle dikkatleri hemen çeken aracın A sütunu da bombeli tavana ayak uydurmuş bir tasarıma sahip. Tavanı gövdeden farklı renklerde alınabilen otomobil siyah renkli gövde altı korumalarına sahip.

Arkaya doğru daralan yan cam alanlarına sahip olan Nexon'un dik inen bagaj kapağı, küçük bir cam ve şeffaf stoplara ev sahipliği yaparken ortasına sis farı eklenen arka tamponun büyük bölümü siyah renkli.


Sade ve modern bir iç mekan tasarımına sahip olan otomobilde alışılmışın dışında bir özellik bulmak zor. Çift renkli plastikle daha hoş bir hava elde edilirken orta konsolun üzerine büyük bir bilgi ekranı yerleştirilmiş.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip bir benzinli bir de Diesel motor seçeneği sunulacak olan otomobilin benzinli seçeneği 1.2 litre hacimliyken 110 beygir güç, 260 Nm tork üretebilen Diesel ünite 1.5 litre hacimli. Her iki motor da gücünü, 6 ileri vitesli manuel şanzımanla ön aksa aktaracak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder