5 Şubat 2016 Cuma

Tata Hexa


Jaguar ve Land Rover'ın sahibi olan Tata, global pazarlarda daha etkili olacak araçlar geliştirmeye tam gaz devam ediyor. Bu doğrultuda ilk olarak 2015 yılında, Cenevre'de Hexa isimli bir konsept sergileyen üretici şimdiyse bu otomobilin seri üretim halini tanıttı.


Geçtiğimiz yıl sergilenen konsept versiyonuyla neredeyse aynı görünüme sahip olan otomobilde tipik SUV detayları yer alıyor. Tamponlar, kapı altları ve çamurluklar gibi yerlerde siyah renkli plastik korumalar kullanan Tata farları çamurluklara doğru uzatmış.

Geniş cam alanlarıyla dikkat çeken Hexa'nın ön panjuru, hava girişi ve kaputu da heybetli görünümü pekiştirmiş. Arka kısımda kullanılan kromaj biraz göz yorsa da çift çıkışlı egzoz sistemi şık bir görünüm sunmuş.


İç mekanda çok modern olmasa da işlevsel bir yapı dikkat çekiyor. Büyük göbekli direksiyon simidi, sade görünümlü gösterge tablosu ve dokunmatik bilgi ekranı gibi özellikler sunan otomobilin donanımında 10 hoparlörlü JBL müzik sistemi, elektrikli sürücü koltuğu ve 8 renk opsiyonu sunan ambiyans ışıklandırması gibi aksesuarlar bulunuyor.

Kaputu altında görev yapan 2.2 litre hacimli turbo Diesel motor 156 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen Hexa, isteğe göre 6 ileri vitesli manuel veya yine 6 ileri vitesli otomatik şanzımanlarla donatılabilecek. Araçlarda dört sürüş modu seçeneği sunulacak.

10 yorum:

  1. Agamemnon neden ekşide yok ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. link hyundaiye kaymış ondan :D

      Sil
    2. Onur dürüm sevmiyo ondan yok

      Sil
    3. Onu 50 bin entry girmiş adamı uçuran zihniyete sor

      Sil
    4. Bu vesileyle kanzukun *mk

      Sil
  2. Turkiye'de bir arabanın tutulması için 2 şey gerekli
    1- 1.6 Dizel Motor
    2- Otomatik Vites

    YanıtlaSil
  3. Şu an türkiyede satışta varmı bu araç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, sadece pick up modeller satılıyor şu anda.

      Sil
  4. Şu an türkiyede satışta varmı bu araç

    YanıtlaSil