19 Şubat 2016 Cuma

Pagani Huayra BC


Bir süredir sesi çıkmayan İtalyan üretici Pagani çok sportif bir şekilde geri döndü. Huayra'nın sınırlı üretim serisi Benny Caiola'yı tanıtan firma aracı hem daha güçlü hem de daha hafif yapmayı başarmış.

Önde yer alan dev splitter ve deflektörler, yan bölümde görülen eklemeler ve arkada görülen büyük spoilerle difüzör otomobilin karbon fiber aerodinamik paketini oluştururken yeni jantlar 20 kg hafifleme sağlamış. Tavanı haricinde bütün gövde parçaları elden geçirilen otomobilde kullanılan özel karışımlı karbon fiberin, standart malzemeye oranla %50 daha hafif ve %20 daha dayanıklı olduğu belirtiliyor.


Toplamda yaşanan 132 kg'lık hafiflemeyle ağırlığı 1.218 kg'a inen süperspor otomobilin yenilenen titanyum egzoz sistemi 7.1 kg hafifleme sağlarken 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman hem daha hafif hem de vites değiştirme süresi yarıya indirilmiş.

İç mekanında deri, Alcantara ve karbon fiberin uyum içerisindeki birleşimi görülebilen araçtan 20 adet üretileceği ve bütün örneklerde sınırlı üretim plakası bulunacağı açıklandı.

Kaput altında görev yapan çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli v12 motoru 790 beygir güç, 1.100 Nm tork üretebilen aracın teknik verileri henüz açıklanmamış olsa da ağırlık azalmasıyla birleşince performansın inanılmaz seviyelere çıkmasını bekleyebiliriz.

11 yorum:

  1. çok ciddi hafiflemiş araba egzoz sistemini demek titanyumdan yapmışlar ben fabrika çıkışlı zaten titanyum diye biliyordum demekki öyle değilmiş 790 hp herhalde 375 km hıza çıkıyordur sanırım arkadaki kanat bayağı genişmiş iyi iş görüyordur kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orijinal egzoz sistemi de titanyumdandı ama hafifletmişler.

      Sil
  2. titanyum egzoz sistemini daha da hafif yapmışlar bayağı uğraşmışlardır.

    YanıtlaSil
  3. pagani firmasının egzozlarını mhg diye firmamı yapıyordu bilen varmı.

    YanıtlaSil
  4. bu araçta mercedes amg motoru kullanılıyor diye duymuştum pagani zeki işin uzmanlarına yaptırıyor motoru.

    YanıtlaSil
  5. ben huayra modelinden çok zonda modelini çok seviyorum zonda daha yarış arabası hissi veriyor bu huayra modelide yarış arabası ama içi bentley gibi lüks sedan araçlarına benziyor zaten de öyle çok üst sınıf malzemeler kullanılıyor huayra'da.

    YanıtlaSil
  6. fiyatı kaç para bilen varmı?

    YanıtlaSil
  7. mükemmellikte son nokta.

    YanıtlaSil
  8. araç budur lamborghini centenario'yu pistte geçer bence bu araç.

    YanıtlaSil
  9. Horacio Pagani'nin ellerine sağlık gerçek italyan yarış arabası pagani'dir bence
    ferrari ve lamborghini onlar piyasada uzun zaman önce isim yapıtıkları için ne yapsalar satıyor bence pagani italyanların yeni ferrari'si ve lamborghini'sidir.

    YanıtlaSil
  10. pagani'nin fabrikasının nat-geo belgeselini izleyin bence pagani'nin sahibi çok mükemmeliyetçi birisi belgeseli izleyin derim.

    YanıtlaSil