28 Şubat 2016 Pazar

MTM RS3 Sportback


Bu yıl Cenevre otomobil fuarında büyük sükse yapacakmış gibi görünen MTM'in bir ürünü daha ortaya çıktı. Modifikasyon firmalarının favori modellerinden olan Audi RS3 Sportback temelleri üzerine geliştirilen otomobil markanın geçtiğimiz yıl tanıttığı araçtan çok daha güçlü.


İki ay önce tanıtılan araçla olan görsel farklılıkları gövde grafikleriyle sınırlı olan otomobilde karbon fiber yan aynalar ve difüzör bulunurken hafifletilmiş jantlar 19 inç çaplı. Fren ve egzoz sistemleri de elden geçirilen aracın süspansiyonu da alçaltılmış.


İç mekanda farklı desene sahip deri döşemeler dikkat çekerken turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motor üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 502 beygir güç, 650 Nm tork alınabilmiş. 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen aracın 200 km/s sürate ulaşması 13.1 saniye sürüyor.

9 yorum:

  1. mtm yapmış yine ellerine sağlık firmanın ama 0 200 km ye çıkış 12 saniye olabilirmiş olsun yeni kasasında yapar artık.

    YanıtlaSil
  2. 502 beygirrr 650 tork araç budur be !!! ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. rs3 hastasıyım her geçen modelde dahada güçlü yapıyorlar bakalım 502 beygir ilerleyen zamanda kaç beygirlere çıkacak.

    YanıtlaSil
  4. ne kadar güçlü yapmışlar bu kadar güçlü aracı yolda tutmak kolay değildir bence azcık gaza bassan elinden kayar gider harbi doğru duvara girersin.

    YanıtlaSil
  5. güzel araç.

    YanıtlaSil
  6. fabrika çıkış rs3'e göre motor ömrü kısadır herhalde. yoksa teknoloji bu dezavantajı giderebildi mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki motorun ömrü kısalıyor herkesin övdüğü chip yazılım gibi şeyler aracın ömrünü yiyor ö yüzden yapacaksan markanın kendi anlaştığı firmalar var onlara yaptırmak lazım gerçi onlarda çok sağlıklı değil diyorlar.

      Sil
    2. Ne kadar çok sıkıştırılırsa o kadar kısalıyor ömür. Kullanımda bile bu böyle. Aynı motoru sürekli devirli kullanırsanız da ömrü kısalacaktır. Maddenin doğasında olan bir şey.

      Sil
  7. hayalimdeki araba

    YanıtlaSil