24 Şubat 2016 Çarşamba

Mercedes-AMG C43 Coupé


Mercedes'in AMG Sport model ailesi çabuk öldü. C450 AMG Sport ile C Serisi'nde bizlerle birlikte olan serinin ismi değişti. Mercedes-AMG logosuyla satılacak olan yeni aileyse ilk olarak C43 armasıyla karşımıza çıkıyor.

Görünümünde yapılan değişiklikler sürpriz yaratmayan otomobilde standart olarak donanımda yer alan AMG görsel paketi kromajlı splitter, elmas desenli ön panjur, 18 inç çaplı jantlar, daha sportif görünümlü arka tampon, dörtlü egzoz çıkışları, küçük difüzör ve ince yapılı spoileri kapsıyor.


19 inç çaplı jantları opsiyonel olarak sunan araçta adaptif süspansiyon sistemi standart donanıma eklenirken elden geçirilen fren sisteminde 360 ve 320 mm çaplı diskler görev yapıyor.

İç mekanda da AMG dokunuşları görülebilen C43'ün koltukları daha yüksek yan destekler sunarken AMG logolu hız göstergesi 300 km/s'e kadar uzanıyor. Kontrast renkli dikiş iplikleri, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti ve alüminyum kaplamalar da sportifliği yansıtan parçalar.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir v6 motor barındıran otomobil 367 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış araç 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

11 yorum:

  1. çok güzel yapmışlar bu aracın cabrio olan modelini bekliyorum cabrio daha çok tutabilir. Araç keşke turbosuz olsaymış çünkü turbosuz araçların keyfi başka oluyor.

    YanıtlaSil
  2. performası normal her zamanki gibi 259 km ile sınırlı ama 9 vitese geçmesi iyi olmuş Mercedes geç bile kalmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düzeltme 250 km ile sınırlamışlar.

      Sil
    2. firmalar başlar bu aracı modifiye etmeye.

      Sil
  3. böyle kasaya sahip araç için performans fazla bile bu araca verilen fiyata daha oturaklı bir spor araba alınabilir.

    YanıtlaSil
  4. günümüzde her araçta turbo var artık ve turbo ile yüksek beygir elde etmek çok kolay o yüzden aracın performansı bence etkileyici değil ilerleyen zamanlarda firmalar üzerinde oynayıp 500 beygire bile çıkartır yada turboları büyütüp daha fazla güç elde ederler bilerek yapıyorlar satış taktiği.

    YanıtlaSil
  5. bu araçtaki motor yeni kasa mercedes SLK'da olan motor ile aynı galiba hani şu performansı bilerek kısılan motor.

    YanıtlaSil
  6. adamlar yapmış ya beni tek üzecek olan bu aracın C 180 COUPE olan modelini satın alıp maslak sanayide gidip aracın dış görüntüsünü aynen C43 AMG görünümlü yapıyorlar'ya beni tek üzen şey o.

    YanıtlaSil
  7. araç budur çok güzel olmuş. Tanıtımlarda şu beyaz renkli araba kullanmalarından bıktım.

    YanıtlaSil
  8. Beklenen performans güzel tasarım 9 vites olması iyi olmuş mercedes bakalım ne zaman 11 vitesli şanzımana geçecek hayırlısı bu tanıtımda emeği geçen herkese teşekkürler.

    YanıtlaSil