18 Şubat 2016 Perşembe

Lexus LC 500h


Lexus, şık coupé serisi LC'nin yeni bir versiyonunu Cenevre otomobil fuarında sergileyeceğini duyurdu. Tpypta'nın lüks yan markası, sürpriz olmayan bir şekilde aracın hibrit olacağını da açıkladı.

Agresif görünümlü dış tasarımı, Ocak ayında seri üretim versiyonları tanıtılan LC 500'ünkinden farksız olan aracın bir hibrit olduğunu belirtmek için mavi renkli aydınlatmaya sahip logolarla farklı model amblemleri kullanılmış. Standart olarak 20 inç çaplı jantlarla alınabilecek otomobilin opsiyonel donanımında 21 inç çaplı seçenekler de yer alacak.


4.760 mm boya sahip olan 2+2 coupé 1.920 mm genişliğe, 1.345 mm yüksekliğe ve 2.870 mm aks mesafesi sunuyor. Süspansiyon sistemi elden geçirilen otomobilin bazı gövde panelleri alüminyum ve karbon fiber gibi hafif malzemelerden üretilmiş.

İç mekana geçildiğinde de koltuk döşeme desenleri dışında kardeşinden bir farklılığı bulunmayan LC 500h, daha yuvarlak hatlı kapı içlerinde çıkıntı yapan kollar, üç kollu direksiyon simidi, dijital göstergeler, büyük bir bilgi ekranı ve kalın orta konsol gibi detaylar sunmakta.


Sahip olduğu 3.5 litre hacimli benzinli v6 motor 295 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen otomobilin elektrik motoru da 60 beygir üretebiliyor. Karma kullanımda 354 beygir güç üretebilen araç bu gücü arka tekerleklere 4 ileri vitesli otomatik şanzımanla aktarıyor. Bu şanzıman biraz demodeymiş gibi dursa da ağırlığı 50 kg'a çekilen piller, hafifletilmiş gövde parçaları ve elektrik motorunun düşük devirde ürettiği yüksek torku da hesaba kattığımızda 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 5 saniyede ulaşmak anlamına geliyor.

5 yorum:

  1. Beklenen efsane sonunda ortaya çıktı. araç bu be lexus her geçen gün şaşırtıyor müthiş araba yapmışlar tanıtımda emeği geçen herkese teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. ne kadar fantastic araç tasarımı bu aracın konsept olmadığına eminsiniz değilmi vaybe.

    YanıtlaSil
  3. çok etkileyici tasarımı var gerçekten ama içindeki orta konsol daha iyi olabilirmiş.

    YanıtlaSil
  4. dışı güzel içi kötü bence.

    YanıtlaSil
  5. araba süper süper süper.

    YanıtlaSil