19 Şubat 2016 Cuma

Kia Optima Sportswagon


Kia'nın Bundan tam bir yıl önce tanıttığı Sportspace konsepti gerçek oluyor. Optima'nın station wagon versiyonu olarak karşımıza çıkan araç tahmin edileceği gibi sadeleştirilerek seri üretime alınmış.

Sedan kardeşinde olduğu gibi dinamik çizgilere sahip olan otomobilin ön bölümü, geniş bir ön panjurla kaplanırken LED sis farları ve hava girişleri gibi görünen köşe detayları sportif görünümü pekiştirmiş.


Geriye gittikçe yükselen bir yan cam çizgisine sahip olan otomobilin bagaj bölümünün yan camları oldukça küçük tutulurken D sütunu geniş bir yapıya sahip. Bu ikiliyle birlikte yüzgeç anten, spoiler ve kapı üstlerinden geçip bagaj kapağında sonlanan krom çıta Sportspace konseptinden alınsa da aracın genel görünümü konseptinki kadar sportif değil.

Hoş görünen LED stopları da sedan modelinkilerden farklı olan otomobilin GT paketli seçeneklerinde farklı bir ön tampon, daha büyük jantlar, kırmızı fren kaliperleri, geniş yan etekler, difüzör ve çift egzoz çıkışı sunulacak.


İç mekana geçildiğinde ön bölümde değişim olmadığı görülürken, arkaya doğru alçalan tavan nedeniyle baş mesafesinde de büyük bir artış yaşanmadığı fark ediliyor. Bunun yanında açılabilir panoramik cam tavanın donanıma eklenmesi ferahlık hissini artırmış. 467 litre hacimli bagaj, asimetrik olarak katlanabilen arka koltuklar sayesinde genişletilebiliyor.

Kaput altında tanıdık motorlar kullanılacağını açıklayan Kia 1.7 litre hacimli turbo Diesel üniteyi korurken 2 litre hacimli benzinli motorun atmosferik emiş ve turbo beslemeli seçeneklerine yer verecek.

2 yorum:

  1. arka farları bana 2015 model mercedes GLC'yi anımsatıyor.

    YanıtlaSil
  2. evet dış farların çerceve tasarımı azda olsa gerçekten glc ye benziyor.

    YanıtlaSil