10 Şubat 2016 Çarşamba

Ford Falcon Sprint


Otomobillerini büyük seven Avustralyalılar için bir iyi haber de Ford'dan geldi. Bu ülkede başarılı satış rakamlarına ulaşan sedan modeller arasında yer alan Falcon, sportif Sprint donanımına kavuştu. Bu aracın ardından Falcon ailesinin üretimi durdurulacağından donanımın önemi büyük.


Aracın ön panjur çerçevesi, far zeminleri, sis farı çevresi, 19 inç çaplı jantları ve kapı grafiklerinde siyah renk kullanırken XR8'de bunlara aynı renk tavan ve yan aynalar da ekleniyor. Birçok noktasında Sprint logoları kullanılan Falcon'un bagaj kapağında da ince bir spoiler bulunuyor.

Önde 6, arkadaysa 4 pistonlu, altın renkli kaliperlere sahip fren sistemi Brembo imzalı olan otomobilin iç mekanında da Sprint logoları bulunuyor. Deri ve süet döşemeli koltukların yanında farklı bir vites konsolu ve elden geçirilmiş gösterge paneli de donanıma eklenmiş.


XR6'nın kaputu altında görev yapan 4 litre hacimli v6 motor, turbo besleme yardımıyla 442 beygir güç, 576 Nm tork üretebilirken overboost fonksiyonu sayesinde bu değerler 503 beygir, 650 Nm'ye yükseliyor. XR8'in kompresör beslemeye sahip, 5 litre hacimli v8 ünitesiyse normal şartlarda 469 beygir güç, 575 Nm tork üretebilirken overboost ile değerler 544 beygir, 650 Nm oluyor.

XR6 sadece 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla satılırken XR8'in donanımında yine 6 ileri vitese sahip manuel şanzıman bulunuyor. 1.400 örneği üretilecek olan otomobillerin 850'si XR8 olacak.

2 yorum:

  1. GM'in çekilişinden sonra Ford'un verdiği son şans mı acaba?

    YanıtlaSil