26 Şubat 2016 Cuma

DS E-Tense


Kendi başına bir marka olmanın tadını tam bir yıldır çıkaran DS bunu kutlamak için dikkat çekici bir konsept tanıttı. Görünümü gibi performansı da bir süperspor otomobil gibi olan aracın kaputu altında alışılmadık bir motor görev yapıyor.


4.12 metre boya, 2.08 metre genişliğe ve sadece 1.29 metre yüksekliğe sahip olan konseptte 20 inç çaplı jantlar, ince yapılı LED aydınlatma grubu, büyük bir ön panjur, splitter, geniş yan etekler, ince yapılı yan aynalar, geniş hava giriş ve çıkışları, arka uca kadar uzanan tavan ve büyük difüzör dikkat çeken tasarım detayları arasında.


Dışından da köşeli hatlara sahip bir iç tasarıma sahip olan otomobilde üst ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, yüksek yan destekli ve sabit kafalıklı koltuklar, sürücüye doğru çıkıntı yapan dokunmatik ekrandan oluşan orta konsolla geniş ve yüksek ara konsol dikkat çekiyor.


Kaputu altında elektrik motoru bulunan 1.800 kg ağırlığındaki otomobil 408 beygir güç, 516 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 250 km/s. Şehir trafiğinde 360 km menzil sunan konseptin karma sürüşte sunulan menziliyse 310 km.

7 yorum:

  1. güzelmiş 250 km hıza çıkıyor rengi daha güzel olabilirmiş iç tasarımını merak ettim güzeldir herhalde.

    YanıtlaSil
  2. off bu nasıl iç tasarım be buna araba denmez bu sanat eseri resmen tanıtım şahane olmuş yapanların ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Citroenden beklenmedik şekilde güzel bir tasarım olmuş. Genelde farklı olacağız diye abuk sabuk araçlar yapıyorlar. Ama bu konsept hem farklı hem güzel olmuş.

    1800 kg olması bataryalar nedeniyle büyük ihtimal. Ancak bu bataryaları aracın altında konumlandırdılar ise virajlarda sıkıntı olacağını sanmıyorum.

    Asıl kafa kurcalayan soru bu konseptin seri üretime hazır versiyonunu hazırlayacaklar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DS'in açıklamasına göre seri üretime alınmayacak.

      Sil
  4. en iyi konsept araçları genelde piyasaya satışa çıkarmazlar anca diğer firmalara göz dağı verirler bakın biz neler yapıyoruz diye tıpkı BMW GİNA konsept aracı gibi.

    YanıtlaSil
  5. ne tasarım vaybe.

    YanıtlaSil