10 Şubat 2016 Çarşamba

BMW M2 MotoGP Safety Car


Formula 1'in güvenlik aracı olma görevini Mercedes sürdürürken diğer bazı organizasyonlarda aynı görev başka markalara veriliyor. İki tekerlekli makinaların yarışlarını takip edenler MotoGP'de bu yıl pistte bir de BMW M2 görecek.


Dışarıdan bakıldığında bu tip bir araçta görmeye alıştığımız grafikler ve ışıklandırmalar dışında jantların altın rengine boyandığı fark ediliyor. Ön tamponun altına bir splitter ekleyen BMW difüzörü elden geçirirken bagaj kapağı üzerine, açısı ayarlanabilen karbon fiber spoiler yerleştirilmiş.


İç mekanda daha büyük değişikliklere sahip olan araçta farklı deri ve Alcantara döşemeler kullanılırken karbon fiber kaplama, arka koltuklar yerine eklenen takla kafesi, sabit kafalıklı yarış koltukları ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri havayı değiştirmiş. Koltukların arasında yer alan kol dayanağını incelten BMW bu bölümün önüne çakarların kumanda panelini eklerken direksiyon simidine altın renkli süsleme ve yolcu konsoluna özel üretim plakası yerleşimi ihmal edilmemiş.


Kaputu altında bir değişiklik bulunmayan otomobilin turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoru 365 beygir güç, overboost fonksiyonuyla 500 Nm tork üretmeye devam ediyor.

1 yorum: