9 Şubat 2016 Salı

BMW ALPINA B7 xDrive


Yüksek performanstan hoşlanıp lüksüne de düşkün müşterilerin uzun süredir beklediği haber geldi. BMW'den bir M7 bekleyen potansiyel müşteriler için güzel haber, markanın M departmanından değil ALPINA'dan geldi. Aracın gücü, önceki nesil B7'ye göre ciddi anlamda artmış.

Markanın tipik sade görünümlü gövde kitiyle donatılan BMW 7 Serisi, ön tampon altına eklenen splitter uzantısı, biraz daha geniş yan etekler, 20 ve 21 inç çaplı jant seçenekleri, ince bir bagaj üstü spoiler ve arka tamponun altında görülebilen dört çıkışlı egzoz sistemine sahip.


İç mekanında da büyük farklılıklar bulunmayan aracın çeşitli parçaları üzerine B7 amblemleri işlenirken vites kolu yanına özel üretim plakası yerleştirilmiş. Direksiyon simidi üzerine ALPINA logosu yerleştirilirken dijital gösterge paneli zemini de mavi renkte sunulmuş.


Toplam 40 mm'lik hareket mesafesi kazanan pnömatik süspansiyon sistemi 225 km/s üzerinde gövdeyi 20 mm alçaltırken 32 km/s sürate kadar, kasis geçişleri için 20 mm yükseltilebiliyor. Dört pistonlu ve mavi renkli kaliperlere sahip olan fren sisteminde önde 395, arkadaysa 370 mm çaplı diskler görev yapıyor.

Kaput altında görev yapan çift turbo beslemeli, 4.4 litre hacimli v8 motor 600 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Elden geçirilen 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.7 saniyeye inerken maksimum sürat 310 km/s.

11 yorum:

  1. uzun zamandır bekliyordum bu aracı 600 hp olur diyordum olmuşta hemde x drive araç azami hızı 310 km olmuş sınırlandırıco olmasa 330 km'görme ihtimali var alpina araçlarına ayrı hastayım zaten çok güzel yapmışlar tanıtımında emeği geçen herkesein ellerine sağlık keşke daha çok resim olsaydı ama olsun güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neyse beklediğine değmiş. bir tane alırsın artık:))

      Sil
    2. eskiden olsa alırdım ikna ederdim ama şimdi fiyatlar çok uçtu bizimkiler almaz kesinlikle.

      Sil
  2. fena araç yapmışlar ne uzun yol gidilir bu araçla tahminimce piyasaya 2017 yılında çıkar gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  3. alpina'nın ellerine sağlık 600 hp güzel tabi çift turbo koyarlarsa motora normal tabi bu kadar hp elde etmek ben turbo olmayan eski modellerine hastayım sesi gidişi bir başka e65 kasa 750li hayal gibi araba.

    YanıtlaSil
  4. bir alpina sahibi olmaya niyetlenmiş biri olarak ( e92 2.0 diesel ) güzide ülkemdeki fark ettiğim problemleri anlatayım öncelikle

    1. şasi numarası evet alpina bmw den ayrı bir marka olduğu için ( bknz brabus ) şasi numaraları alakasızdır ( motor dahil ) borusana parça sormaya kalktım hay sormaz olaydım apışıp kaldılar ( avcılar borusan ) bir türlü listeden parçayı bulamadılar çünkü numaralar kodları uymuyor muhtemelen turbo , ön takım vs de uymayacaktır en sonunda derme çatma yola başvurmaya kalktılar istemedim üstelik borusan alpinayu resmi olarak getirmiyor
    2. sigorta kasko vs evet ruhsatta bmw- alpina yazmakta olduğundan sigorta ve kasko yaptırırken normal bmw lere göre sigorta absürt rakamlar çıkmakta çünkü sigorta sistemimizde bmw - alpina diye bir marka gözükmemekte sadece bmw ve bmw motorrad var yani sigortada sorunlu
    3.yurt dışında özellikle usa bmw bayilerinde resmi olarak bmw alpina modelleri satılmakta niye bizde yok anlamadım ( borusana sormak lazım ) alpinanın resmi sitesine baktığımda avrupada bmw den ayrı bir şekilde bayilik sistemi var onu gördüm soru şu biri alpinayı ülkeme resmi yoldan getirecek mi ? bknz brabus f355 otomotiv mercedesten bağımsız adamlar getiriyorlar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ayrı bayi ağı olması zorunluluğu Abarth'ın da Türkiye'de bulunmamasının nedeni. Yeterli pazar olduğunu düşünmüyorlar heralde ki kimse ağı kurup işi başlatmaya cesaret edemedi.

      Sil
    2. burdan arabanı alıp almanya'ya gitsen almanya'da alpina'ya gidip aracını sonradan alpina versiyonuna çevrilebilir herhalde dimi ? yoksa direk aracın alpina çıkışlı'mı oması gerekir acaba ?

      Sil
    3. Yeterince para varsa olmayan modeli bile yaratır Alpina büyük ihtimalle ama bir şekilde Almanya'dan hazır getirmek daha ucuza patlar diye düşünüyorum.

      Sil
  5. çok güzel araba yapmışlar dolu depo acaba kaç kilometre gider merak ediyorum yeni araçlar çok yakmıyor artık.

    YanıtlaSil
  6. en iyi araç daha söze gerek varmı.

    YanıtlaSil