23 Şubat 2016 Salı

Bentley Mulsanne


2016 Cenevre otomobil fuarına makyajlı olarak gelecek araçlardan birisi de İngiliz marka Bentley tarafından üretilen büyük sedan Mulsanne. Teknik olarak büyük bir yenilik sunmayan araca bir de uzun aks mesafeli versiyon eklendi.


İlk bakışta farklılık görmek zor olsa da yenilenen ve tamamı LED teknolojisi sunan farlar, büyüyen ön panjur, elden geçirilen tampon, farklı gövde renkleri ve yeni jantlar aracı gençleştirmiş. Ön çamurlukların arkasında yer alan hava çıkışları "B" harfi şekline gelirken LED stoplarda da aynı durum söz konusu.


İç mekanda ufak tefek rötuşlar bulunurken elden geçirilen süspansiyon sistemi ve lastikler daha konforlu ve sessiz bir yolculuğu mümkün kılmış. Speed modellerinde şanzıman ve direksiyon sistemi de modifiye edilirken uzun aks mesafeli araçlar arka koltuklarda 250 mm ek diz mesafesi sunuyor.


Kaputu altında yenilik bulunmayan Mulsanne modellerinde kullanılan çift turbo beslemeye sahip, 6.75 litre hacimli v8 motor 512 beygir güç, 1.020 Nm tork üretebilirken Speed'de bu değerler 537 beygir güç ve 1.100 Nm şeklinde gerçekleşiyor. Bütün araçlar 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılıyor.

5 yorum:

  1. lüks araçta son nokta

    YanıtlaSil
  2. ilk defa bir bentley in ön tasarımını beğenmedim makyajsız versiyonu biraz daha iyi idi

    YanıtlaSil
  3. makam arabası dediğin aynen böyle kaba ve sert olmalı.

    YanıtlaSil
  4. tork'a bak 1100 nm. dorse çeker walla

    YanıtlaSil
  5. her zamanki gibi bentley şahane araç yapmış ama bu araç 600 hp 1200 nm tork olmalıydı bence.

    YanıtlaSil