25 Şubat 2016 Perşembe

Alfa Romeo Giulietta


Alfa Romeo'yu C segmentinde temsil eden Giulietta makyajlandı. Bambaşka bir otomobil bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak olan operasyon sonrasında görsel değişiklikleri fark etmek, 2013 makyajında olduğu gibi zor.

Ön panjuru ve tamponda bulunan hava girişlerinde farklı ızgaralar kullanılmış olan aracın ön tampon orta bölümü artık koyu renkli. Jant seçenekleri de yenilenen Giulietta'nın model amblemleri de daha modern bir görünüme kavuşmuş.


Giulietta Veloce'de koyulaştırılmış farlar, küçülen sis farları, kırmızı şeritlerle süslenen tamponlar, siyah renkli kapı kolları, cam çıtaları ve yan aynalar, difüzör, daha geniş egzoz çıkışları, farklı yan etekler ve daha büyük jantlar sunulmuş.

İç mekanda sadece koltuk döşemeleri, trim panelleri ve eğlence/bilgisayar sistemi ekranı yenilenirken Veloce'de alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, deri ve Alcantara döşemelerle metal pedal seti standart olarak sunulmuş.


Kaputu altında da yenilik sunulmayan otomobil 1.4 litre hacimli benzinli, 1.6 ve 2 litre hacimli Diesel motorlarla donatılmaya devam ederken ismi Veloce olarak değiştirilen Quadrifoglio Verde'nin 1.75 litre hacimli ünitesi de 240 beygir güç üretmeye devam ediyor. Bu konuda yapılan en önemli güncellemeyse 6 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanın artık 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorla birlikte alınabilmesi olmuş.

4 yorum:

  1. Vallaha da aklıma geldiydi, tamponlara piano black folyo kaplayıp aynı tasarımı yapmak.. Düzleştirilmiş direksiyonun olduğu içmekan fotoğrafı olsa iyiydi. Bu arada onur abi çift egsoza geri mi dönmüşler, senin ikinci test ettiğin modelde tekli egsoz vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de o iç mekan fotoğrafı daha iyi olurdu. Hatta koydum bile :)

      Çift çıkış opsiyon olarak vardı zaten. Yine öyle olur heralde.

      Sil
  2. Onur en büyük (!) yeniliği yazmamışsın; 1.6 dizel-otomatik geldi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar sıkıldım ki yazarken atlamışım.

      Sil