26 Şubat 2016 Cuma

Abt Volkswagen T6


2016'da kuruluşunun 120. yılını kutlayan Alman modifikasyon firması Abt bir dizi özel üretim model tanıtımı yaptı. Bu araçlar arasında süperspor otomobillerin performansına ulaşan Audi modelleri bulunsa da asıl ilginç olan bir ticari araç.

Daha önce T5'in güçlendirilmesiyle de ilgilendiğini gördüğümüz firma şimdi de Volkswagen T6'yı modifiye etmiş. Çift gövde rengiyle alınabilen T6'nın ön tamponuna eklemeler yapan Abt ön panjuru da elden geçirmiş. 19 veya 20 inç çaplı jantlarla donatılabilen aracın yan etekleri de yenilenmiş.


Bagaj kapağı üzerine büyücek bir spoiler eklenen T6'nın ince yapılı arka tamponu altına da eklemeler yapılırken egzoz sisteminin artık dört çıkışa sahip olduğu görülebiliyor. 120. yıl logolu giriş aydınlatmaları ve aynı logolara sahip paspasları da donanıma katan modifikasyon firması süspansiyon sistemini de elden geçirirken frenler de güçlendirilmiş.

Kaputu altında görev yapan çift turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli Diesel motor artık 235 beygir güç üretebilen T6'nın sahip olduğu maksimum tork değeriyse 490 Nm.

9 yorum:

  1. stock kaç beygirden 235 beygire çıkardı abt acaba.

    YanıtlaSil
  2. bir eski modelinde 180 ps güç vardı diye biliyorum.

    YanıtlaSil
  3. bu son çıkan kasanın dizel olanında en fazla 201 beygir var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yeni kasanın dizel motorunda şuanda en fazla 204 ps güç var yani 201 beygir var.

      Sil
  4. caravelle nin kısa şase ve uzun şase dışında farklı tavan yüksekliği'de varmış ayrıca highline paketi çok güzel olmuş ama türkiye'de bu paketin satışı yok galiba.

    YanıtlaSil
  5. Yeni Scr bmt motorlar gelmiş 102-150-204 ps güçlerinde ileride yazılım da çıkarsa 204ps olanı bu güçlere getirilebilir tahminimce

    YanıtlaSil
  6. MTM firması hemen abt ye rakip bir şey çıkartır.

    YanıtlaSil
  7. çok güçlü olmuş abt yakında benzli olan modelleride elden geçirir.

    YanıtlaSil
  8. bu aracın hakkı bence 4x4

    YanıtlaSil