6 Ocak 2016 Çarşamba

Volkswagen BUDD-e


Volkswagen konseptleri 2016 yılında da bizlerle. Alman marka bu sefer perdeyi elektrik motorlu bir MPV prototipiyle açtı. MEB isimli modüler platform üzerine inşa edilen otomobil 21. yüzyılın Microbus modeli olarak tanıtılıyor.

Köşeli bir tasarıma sahip olan otomobilin büyük ön panjurunda ambiyans ışıkları kullanılırken tamponun şişkin bir yapısı var. 21 inç çaplı jantlara sahip olan konseptin kaputu da kısa tutulmuş. Çift parçalı A sütunu arkasında kalan bütün sütun ve camları siyah renkli olan BUDD-e'nin çamurlukları da şişkin. Tavanda gövdenin diğer bölümlerinden farklı renk kullanılan aracın LED stopları, spoiler üzerinde bulunan uzun stop lambasıyla birleştirilmiş.


D sütunu araçtan ayrıymış gibi bir görünüm sunarken Volkswagen'in elektrik motoruna sahip diğer araçlarında olduğu gibi tamponlarda parantez biçimli aydınlatmalar yer aldığı görülebiliyor.

Kapı açılması dahil hemen her fonksiyonu el hareketleriyle yapılabilen otomobilin sade bir tasarıma sahip iç mekanında iki kollu direksiyon simidiyle birlikte üç farklı açıdan sürücüye bakan programlanabilir ekran dikkat çekiyor. Otomobilin ilginç donanımlarından birisi de sesli komutları kimin verdiğini anlayabilip buna göre araç fonksiyonlarını ayarlayabilen sistem.


4.597 mm boya, 1.938 mm genişliğe ve 1.834 mm yüksekliğe sahip konseptin aks mesafesi 3.152 mm. Her aksında bir elektrik motoru görev yapan BUDD-e'nin maksimum sürati 150 km/s olarak açıklanırken 101 kWh kapasiteli pillerle menzil 600 km'yi buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder