16 Ocak 2016 Cumartesi

VLF Force 1


A.B.D. merkezli yeni bir üretici doğuyor. VLF Automotive isimli markanın yaratılmasında Henrik Fisker, Bob Lutz ve Ben Keating gibi isimler sorumluluk almış. Detroit otomobil fuarına da katılan firma bu organizasyon sırasında iki model birden tanıttı.

Agresif çizgilere sahip bir coupé olan Force 1, öne doğru çıkıntı yapan panjur, bu parçanın hemen altında sunulan splitter, iki parçaya bölünmüş farlar, birçok hava giriş ve çıkışına sahip kaput, 21 inç çaplı jantlar, geniş çamurluklar, yana yerleştirilmiş egzoz çıkışları, ince uzun LED stoplar, büyük bir spoiler görevi gören bagaj kapağı ve dikkat çekici tasarıma sahip arka tamponun altına eklenen büyük difüzör gibi detaylara sahip.


Dışarıda başarılı şekilde gizlenebilmiş olsa da iç mekanda, temellerinin bir Dodge Viper olduğu belli olan otomobilde baklava desenli deri ve Alcantara döşeme kullanılmış. Yaşam alanında, Viper'dan büyük bir farklılık sunulmasa da vites konsolu üzerinde yer alan telefon entegrasyon plakası ve daha arkada göze çarpan şampanya tutucular ilginç değişiklikler arasında sayılabilir.


Kaputu altında Viper'ın 8.4 litre hacimli v10 motorunu kullanan otomobilde bu ünitenin gücü 745 beygire, torkuysa 865 Nm'ye yükseltilmiş. 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabileceği açıklanan aracın maksimum sürati 350 km/s olarak açıklandı.

Karbon fiber gövdesiyle ağırlığı 1.550 kg'ın altına çekilebilen otomobilin A.B.D. pazarında başlangıç fiyatıysa 268.500 Dolar olarak açıklandı.

5 yorum:

  1. eskiden viper dizisi vardı ordaki arabaya benziyor sanki onun yeni versiyonu gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  2. Güzel araç 268.000 dolar çok pahalı değilmiş tabi american pazarında.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel yapmışlar harbi viper dizisindeki araç.

    YanıtlaSil
  4. 8.4 motor nedir ya adamlar herhalde dahada fazla benzin yaktırmak için uğraşıyorlar. Gerçi yeni teknoloji ilen yapılan motorlar artık çok yakmıyor ama olsun 8.4 motor nedir.

    YanıtlaSil