27 Ocak 2016 Çarşamba

Porsche 718 Boxster


Bir efsane daha geri dönüyor. 50'li ve 60'lı yıllarda yarışlarda başarı kazanmış Porsche modeli 718'in ismini artık yollarda görebileceğiz. İlk nesli 20 yıl önce tanıtılan roadster Boxster bundan böyle 718 Boxster adıyla pazarlanacak.

İsim değişikliğiyle birlikte makyaj da gören otomobilde yeni iç tasarıma sahip farlar, rötuşlanmış ön tampon, yan aynalar ve kapı kolları, şeffaf yüzeye sahip stoplar, spoiler altına alınmış Porsche yazısı ve reflektörlerle donatılmış makyajlı arka tampon dikkat çekerken Boxster'da 18, Boxster S'te 19 inç çaplı jantlar standart olarak sunulmuş.


İç mekan büyük ölçüde aynı kalsa da elden geçirilen gösterge paneli, yenilenmiş direksiyon simidi, yukarıya alınan kronometre, yuvarlatılmış havalandırma çıkışları ve dokunmatik ekrandan takip edilebilen güncellenmiş PSM değişiklikleri oluşturuyor.

Süspansiyon ve fren sistemleri de elden geçirilen otomobilin asıl yeniliğiyse kaputu altında. İlk 718 modellerinde olduğu gibi dört silindirli Boxer motorlarla donatılan Boxster'ın her iki seçeneği de turbo beslemeye sahip. 2 litre hacimli motor 300 beygir güç, 380 Nm tork üretebilirken Boxster S'in 2.5 litre hacimli ünitesi 350 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor.


Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan ikilide 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor. Bu donanım ve Sport Chrono paketiyle birlikte 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleri 4.7 ve 4.2 saniyeyken ortalama yakıt tüketim verileri de 6.9 ve 7.3 litre/100 km olarak açıklanıyor. Maksimum süratlerse sırasıyla 275 ve 285 km/s.

5 yorum:

  1. 2.0 litre motor harika olmuş, verilerde süper. Onur abi Cayman'da ne zaman gelecek bu motorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yakında. O da 718 Cayman olacak ve motorları da aynen alacak.

      Sil
    2. Bu yeni isimlendirmeyi begendim artik farkli iki model degil ayni modelin farkli 2 versiyonu olcak caynan ve boxster.zaten aralarinda belirgin bir fark yoktu coupe ve roadster olmalari disinda

      Sil
  2. 718 in standart boxerdan 1000 sterlin fazlaya satılacağı söyleniyor. Bu durumda vergi diliminin değişmesiyle Türkiye satış fiyatının epeyce düşmesi lazım :). Bakalım Doğuş nasıl bir kazık hatırlayacak potansiyel porche müşterilerine.

    YanıtlaSil
  3. çok tatlı araba ah bir nasip olsada alsak.

    YanıtlaSil