27 Ocak 2016 Çarşamba

Opel GT


Bu yıl Cenevre otomobil fuarının yıldızları kendilerini erkenden göstermeye başlayacak gibi görünüyor. Birkaç haftadır teaser çalışmaları yapılan coupé konseptiyle Opel perdeyi açarken markanın bir süredir ortalarda görülmeyen GT ismini de otomobilseverlere hatırlatıyor.

Yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken otomobilin alçak burun yapısıyla birlikte sahip olduğu şişkin çamurluklar, 18 inç çaplı jantlar ve kapılarıyla entegre bir tasarıma sahip camları güçlü bir görünüm oluştururken cam tavan ve ince tutulan A ve B sütunlarıyla neredeyse bir cam kubbeye dönüşen yaşam alanı dışarıdan farklı görünüyor. Çift gövde rengine sahip olan aracın bu iki rengini ayıran kırmızı şerit yine aynı renkte üretilen ön lastiklerden başlıyor.


Konseptlerde görmeye alıştığımız LED aydınlatma grubuna sahip olan otomobilin kapıları, üst bölümlerinde yer alan dokunmatik zeminler sayesinde elektrikli olarak açılıyor. Ön çamurluğun içerisine doğru giren kapıların bu açılma şekilleri de patentli. Sade tutulan arka bölümde en çok dikkat çeken detay merkezi yerleşime sahip çift egzoz çıkışı.

İç mekanı da sade bir görünüm sunan konseptte üst kısmı düzleştirilmiş bir direksiyon simidi, metal pedal seti, alt bölümü boşaltılmış bir konsol ve dokunmatik kumandalarla derine yerleştirilmiş dijital göstergeler bulunuyor.


Ağırlığı 1 tonun altında tutulan aracın kaputu altında, mümkün olduğu kadar geriye yerleştirilmiş 1 litre hacimli bir motor bulunuyor. Turbo beslemeli ünite 145 beygir güç, 205 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla gücünü arka aksa aktaran otomobilin maksimum sürati 215 km/s olarak açıklanırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 8 saniyenin altında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder