11 Ocak 2016 Pazartesi

Kia Telluride


Son yıllarda etkileyici konseptlerini izlemeye alıştığımız Güney Kore merkezli üreticiler bu yıl da Detroit'i pas geçmedi. Ülkenin büyük ikilisinden Kia, dev SUV prototipiyle gözünün daha da yükseklerde olduğunu belli etti.

5 metre boya, 2 metre genişliğe ve 1.8 metre yükseklğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 3.08 metre olarak açıklandı. Bu sayede temellerini paylaştığı Sorento'dan çok daha büyük olan konsept bir Bentley ve Volvo'nun birleşiminden oluşmuş gibi duruyor.


Geniş bir ön panjura sahip olan konseptte küçük LED farlar, 22 inç çaplı jantlar, kromajlı süslemeler, cam altlarına sabitlenmiş yan aynalar, tamponlar, yan etekler ve çamurluklarda kullanılan siyah renkli korumalar, tampona gömülmüş egzoz çıkışları ve aracın yanlarına doğru itilmiş stoplar dikkat çeken detaylar.


Arka kapıları geriye doğru açılan Telluride'in iç mekanına geçildiğinde dijital gösterge paneli ve üst bölümü dokunmatik bir ekrandan oluşan orta konsol görülebiliyor. Üç sıra koltuğun ikinci sırası neredeyse tamamen düz bir şekilde yatırılabilirken üçüncü sıra tabanda gizlenebiliyor.

Hibrit bir araç olan konseptte görev yapan 3.5 litre hacimli benzinli v6 motor 270 beygir güç üretebilirken elektrik motoru 130 beygir gücünde. Bu sayede dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olan SUV, donanımında çok parçalı cam tavan ve kablosuz şarj sistemi de sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder