6 Ocak 2016 Çarşamba

Hyundai i20 Sport


Hyundai'den beklenen haber sonunda geldi. Sportif görünüme sahip bir i20 şeklinde karşımıza çıkan otomobil, daha önce kardeş firma Kia'nın kullanmaya başladığı, turbo beslemeye sahip küçük hacimli motorla birlikte tanıtıldı.

İlk etapta Almanya pazarı için tanıtılan otomobil, en güçlü i20 olma şerefini N Sport olarak tanıtılan aracın elinden de alıyor. Daha çok grafiklerle farklılaştırılan gövdesinin haricinde farklı yan etekler, 18 inç çaplı jantlar, daha büyük bir spoiler, kromajlı egzoz çıkışı ve difüzör benzeri arka tampon eklentisi gibi detaylarla dikkat çeken otomobilin süspansiyon sistemi de 20 mm alçaltılmış.


Donanımına anahtarsız giriş ve çalıştırma da eklenen otomobilin asıl farklılığıysa kaputu altında saklı. Güney Kore merkezli firmanın turbo beslemeye sahip, 1 litre hacimli benzinli motoruyla donatılan araç 120 beygir güç, 170 Nm tork üretebiliyor. Henüz detaylı teknik veriler açıklanmasa da otomobilin 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacağı kesinleşti.

2 yorum:

  1. Niye böyle gıdım gıdım arttırıyorlar? motorlarına mı yeterince güvenmiyorlar yoksa kimse almaz nasıl olsa masrafa değmez bakışı mı?

    Ayrıca jantlarda O.Z yazmasına rağmen bildiğin kormetal gibi duruyor. Ha bir de motor Türkiye'de mi üretiliyor?

    YanıtlaSil
  2. Hoş olmamış beğenmedim.

    YanıtlaSil