12 Ocak 2016 Salı

Honda Ridgeline


Fuarın yeri A.B.D. olunca katılımcılardan pick up ve SUV sergilememelerini beklemek saflık olur. Bunun farkında olan firmalardan birisi de Honda. Bir süredir üretimde olmayan Ridgeline isimli modelini dirilten Japon üretici bu sefer farklı bir tasarım dili seçmiş.

Baja isimli yarış versiyonuyla geçtiğimiz yıl tasarımının ipuçlarını vermiş olsa da tamamı ilk defa gün yüzüne çıkan araç eskisinden çok daha sade bir görünüme sahip. Köşeli hatlara sahip olan pick up, önden bakıldığında firmanın diğer yüksek yapılı araçlarına benzer bir tasarım sunarken bu sayede daha geniş bir müşteri grubuna ulaşılacağı düşünülmüş.


Arazi sürüşleri de düşünülerek çamurluklar, yan etekler, ön tamponun alt bölümü ve arka tamponun tamamı siyah renkli sunulan araç eskiden olduğu gibi dört kapıya sahip. İlk nesilde yüksek kasa duvarlarına sahip olan Ridgeline bu özelliğini yeni modelde kaybetmiş olsa da 100 mm artan boy ve 137 mm artan genişlik sayesinde arka çamurluklar arasındaki boşluk 1.220 mm'ye ulaşmış.

İç mekanda sunulan özellikler bir SUV'de sunulanlardan farksız. Çok fonksiyonlu deri direksiyon simidinin arkasında, yarısı dijital bir gösterge paneli bulunurken orta konsolun üst kısmı büyük bir dokunmatik ekranla kaplanmış. Arka koltukların hem sırtlıkları hem de oturakları katlanabilirken donanıma sunroof da eklenmiş.


Kasa kapağı hem aşağıya hem de yana doğru açılma özelliğine sahip olan Ridgeline'ın kasa içerisine ses verebilen müzik sistemiyse piyasada bir ilk.

Eskiden olduğu gibi sadece 3.5 litre hacimli bir v6 motorla alınabilecek olan pick up ister önden, ister dört tekerlekten çekişli olarak ısmarlanabilecek. Her iki seçenekte de 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulacak.

4 yorum:

  1. İster önden çekiş, ister 4x4 olarak satın alınabileceği yazılmış. Burada bir hata mı var? v6 bir pickup ve önden çekiş pek olası gözükmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Honda'da olası. Giriş modellerinde önden çekiş sistemi var.

      Sil
    2. İlginçmiş, yanıt için teşekkür edderim.

      Sil