28 Ocak 2016 Perşembe

Honda BR-V


Honda'nın 2015 yılı yaz aylarında Tayland ve Endonezya'da konsept olarak tanıttığı BR-V seri üretime alındı. Tek motor seçeneğiyle satışa çıkan araç iki farklı koltuk konfigürasyonuyla alınabilecek.

Tahmin edileceği üzere konsept olarak tanıtılan modelinden hiçbir farkı olmayan aracın köşeli tasarımı tanıdık Honda çizgilerine ev sahipliği yapıyor. Kalın bir çıtayla donatılan ön panjur ve bunun uzantısı gibi görünen farlar, siyah renkli çamurluk ve gövde altı korumaları, genişleyen arka cam çizgisi, çıkıntı yapmayan arka tampon ve bagaj kapağını boydan boya geçen stoplar tasarımın dikkat çeken noktaları.


İç mekanda da devam eden köşeli tasarım anlayışı tanıdık parçalar sayesinde diğer Honda modellerini anımsatıyor. Üç kollu direksiyon simidi, üç dairesel göstergeden oluşan gösterge paneli ve ince uzun vites topuzunun tamamı tanıdık. Standart olarak 5 kişilik oturma kapasitesi sunacak olan BR-V'nin 7 kişilik seçeneği de bulunuyor.

Kaputu altında 120 beygir güç üretebilen 1.5 litre hacimli benzinli bir motor bulunan otomobil gücünü, sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) ön aksa iletiyor.

3 yorum:

  1. Onur bey aracın boyutları hakkında bilgi var mı'. B sınıfına mı denk gelen bir arac juke mocca vb araç sınıfında?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük görünüyor ama 4.455 mm boyu. Qashqai ile X-Trail arasında.

      Sil
    2. iyiymiş ideal bence boyu

      Sil