11 Ocak 2016 Pazartesi

Ford Fusion - Ford Mondeo


Detroit otomobil fuarının kapılarını açmasıyla birlikte tanıtımlar da hız kazandı. Bu yıl makyajlı haliyle karşımıza çıkacak araçlar arasında Avrupa'da Mondeo adıyla pazarlanan Fusion da var. Üstelik otomobilin çok daha güçlü bir sportif versiyonu da bulunuyor.

Yenilenmiş ön panjur ve tamponla birlikte farlar ve jant tasarımları da elden geçirilen otomobilin arka bölümünde LED stopların içlerine kadar uzanan kromajlı çıta dikkat çekiyor. V6 Sport isimli versiyonda koyu renkli, 19 inç çaplı jantlar, dört çıkışlı egzoz sistemi ve ince bir spoiler standart olarak sunuluyor.


İç mekanda da farklılıklar sunan Fusion'da kullanılan yeni orta konsol düğmeleri Avrupa için bir yenilik olmasa da A.B.D. için yeni. Vites konsolunda vites kolu yerine dairesel bir selektör kullanılırken bardaklıkların yeri de değişmiş. Bu arada V6 Sport'un donanımına eklenen adaptif süspansiyon sistemi, çukur izleme sistemiyle beraber çalışarak bozuk yollarda konfor seviyesini artırıyor.

Modelin en önemli yeniliğiyse 6 silindirli motoru. Çift turbo beslemeye sahip, 2.7 litre hacimli ünite 325 beygir güç, 475 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve elden geçirilmiş 6 ileri vitesli otomatik şanzıman da bu aracın standart donanımında.

7 yorum:

  1. 2020 yılında gelir artık avrupaya :)

    YanıtlaSil
  2. Avrupa'da daha yeni çıkmıştı şimdi makyaj vakti geldi vay be.

    YanıtlaSil
  3. bir aracı tüm dünya piyasalarında aynı anda çıkarmayı geçtim aynı yıl içerisinde çıkarmayı becerememek nasıl bir şeydir anlam veremiyorum. Lan yeni gelen arac makyaj yedi buyur burdan yak.

    YanıtlaSil
  4. Eee ne zaman gidiyorsun test sürüşüne? Malum burdakiler sana mondeo veresiye kadar sen makyajlıyı da test edip gelirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmiyorum bu aralar ama beklerim büyük ihtimalle artık makyajlısını.

      Sil
  5. Ben bu aracın 2011 model benzinli 2.0 motoruna hastayım.

    YanıtlaSil