20 Ocak 2016 Çarşamba

DS 3 ve DS 3 Cabrio


Citroën'in alt markası haline gelen DS ailesi gelişmeye devam ediyor. Marka yüzünü daha iyi yansıtabilmesi için DS 3'ü makyajlayan firma, yeni motor seçenekleriyle de albeniyi artırmaya çalışmış.

Ön bölümde yapılan makyaj sonrasında panjurla birleşen büyük bir hava girişine kavuşan otomobilin yeni tamponu kromajlı süslemelere ve köşeli yapıya kavuşmuş. Jant seçenekleri ve gövde renk kombinasyonlarında da bazı geliştirmeler yapılmış.


İç mekanı ilk bakışta aynıymış gibi görünen DS 3'ün orta konsolunda artık daha az buton bulunurken yeni dokunmatik bilgi ekranı Apple CarPlay ve MirrorLink fonksiyonlarına sahip. Bu tip makyaj işlemlerinde alışık olduğumuz şekilde döşemelerde de güncelleme var.

Kaput altında da yenilikler sunan DS'in 1.2 litre hacimli motoru, atmosferik beslemeli ve 82 beygir güç üretebilen seçeneğin yanında turbo beslemeye sahip kardeşe de kavuştu. Bu ünitenin 110 ve 130 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunuyor. 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorsa 100 ve 120 beygir güç sunan iki versiyona sahip.


Daha yüksek performans isteyenler için sunulan 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor 163 ve 208 beygir gücünde iki seçenek sunuyor. Artık Cabrio olarak da alınabilen ve DS 3 Performance logolarıyla tanınabilen en güçlü versiyonda limitli kaymalı diferansiyel, 15 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi, sabit kafalıklı sportif koltuklar ve artırılmış iz genişlikleri bulunuyor.

7 yorum:

  1. Onur bey
    Son zamanlardaki paylasimlariniz son derece üstün körü ve özensiz. Birçok haberde ortalama tüketim değerlerini ve otomatik şanzıman seçeneği olup olmadığını yazmiyorsunuz.!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bültenlerde verilmemiş bilgileri yazmıyorum doğal olarak. Örneğin bu haberde tork değerleri de yok. DS açıklama yapmadan yazmak tahminden öteye gitmeyecektir. Yani tersine daha çok özen gösteriyorum yazılarıma.

      Sil
  2. DS citroenin alt markası değil artık, yeni bir marka oldu. citroen logosu tamamen kalktı.aDS'in ma prmeium marka olması için ok ekmek yemesi gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DS'ler eskiden modeldi. Şimdiyse Citroen'in bir alt markası oldu. Ben de farkındayım logonun kalktığından. Ekmek yemeli veya yememeli, konumu premium şu anda.

      Sil
  3. Bu arabaları kim alıyor Allah aşkına? Kim ds almaya niyetlenip ama performansı az daha güçlüsü olsun diyor ki . Ds4 alan bi tanıdığım var 2014ün sonunda 2013 modeli 30 küsür bin lira ucuz denk geldi diye full olduğu için almıştı . Birde otopark.com daki muhipin var bildiğim :)

    YanıtlaSil
  4. Aynen bende dsleri niye alırlar anlamam . Misal c4 ds4den kötü hiç bir yeri yok hatta arka camları açılıyor fazlası var yani

    YanıtlaSil
  5. Sizin düşüncenize saygı duyarım orası ayrı o paralara daha güzel araçlar alınabilir fakat ds serisi göze hoş geliyor piyasada çok çirkin araçlar da dolaşmıyor değil ds bal helvası onların yanında

    YanıtlaSil