11 Ocak 2016 Pazartesi

Chrysler Pacifica


Fiat'ın işin içine girmesi Chrysler grubuna yarıyormuş gibi görünüyor. A.B.D.'nin bir dönem çok popüler olan MPV modellerinin son yıllarda pazarı SUV tarzı araçlara kaptırması Town&Country efsanesinin yeni bir isimle karşımıza çıkmasına neden oldu.

Akıcı çizgilere sahip bir minivan olan Pacifica, önden bakıldığında dev bir Chrysler 200'ü andırıyor. Yuvarlak hatlı farlarla uyum içerisinde olan ön panjur neredeyse hiç çıkıntı yapmayan tamponla birleşirken çapları 20 inçe kadar büyüyen jant seçenekleri aracın güçlü durmasını sağlamış.


Şık yan çizgiyle birlikte donanım seviyesine göre tavan rayları, cam çerçeveleri, kapı korumaları, yan aynalar ve kapı kollarında kromajlı süslemeler görülebilirken dik inen bagaj kapağında LED stoplar ve spoiler dikkat çekiyor. Küçük bir yüzgeç antene sahip olan MPV'de biri büyük, diğeriyse daha küçük iki sunroof kullanılmış.

İç mekanında da modernleşme görülen araçta üç kollu direksiyon simidi, 0 konumu aşağıyı gösteren gösterge paneli, dokunmatik bilgi ekranı ve vites kolu yerini alan selektör gözlerden kaçmazken üç koltuk sırası standart donanımda.


Yeni platformu sayesinde ağırlığı 2 tonun altına çekilebilen Pacifica'nın diğer donanım kalemleriyse 360 derece kamera, 20 hoparlörlü, Harman Kardon ses sistemi, şeritte kalma yardımcısı, adaptif hız sabitleyici, arka koltuklar için iki adet dokunmatik ekrana sahip eğlence sistemi ve tek düğmeyle yatırılıp bagaj zeminine gizlenebilen 3. koltuk sırası olarak sayılabilir.

Kaputu altında 3.6 litre hacimli v6 motor kullanılan araç 287 beygir güç, 355 Nm tork üretebiliyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan MPV'nin birinci koltuk sırası arkasında neredeyse 4.000 litrelik yükleme hacmi bulunuyor. Aynı motorun 248 beygir güç, 312 Nm tork üretebilen seçeneğine sahip hibrit versiyonsa sadece elektrik motoruyla 48 km menzil sunabiliyor.

4 yorum:

  1. fiat'a katılmadan önceki son dönem chrysler ve dodge tasarımları çok kabaydı. tasarımlara acil müdahalede bulunulması iyi oldu.

    YanıtlaSil
  2. "0 konumu aşağıyı gösteren göesterge paneli..." Onur abi elf gözlerin sana oyun oynuyor. Gördüğün Alfa Romeo değil battal boy mpv.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun, aşağıyı gösteriyor yine de. İtalyanlar dokununca öyle olmuş.

      Sil