7 Ocak 2016 Perşembe

Chevrolet Bolt EV


Chevrolet'nin geçtiğimiz yıl konsept halini sergilediği elektrik motorlu küçük hatchback modeli Bolt EV, seri üretime girdi. Henüz detaylı teknik verileri paylaşılmayan otomobilin görünümündeyse değişiklikler yapılmış.

Volt'un küçük kardeşi olarak ürün gamında yerine alan Bolt'un bir Chevrolet olduğunu anlamak zor değil. Küçük farların arasında yer alan siyah renkli ön panjur ve yarısı kapatılmış olsa da büyük görünen ön hava girişi aracın kişiliğini yansıtırken neredeyse ön camla aynı eğime sahip olan kısa motor kaputu dinamik bir karakter sunuyor.


Farların dış köşelerinden yan aynalara doğru uzayan siyah bandı C sütununa kadar sürdüren Chevrolet özellikle ön kapı camlarını büyük tutmuş. Kapı ve tampon altlarıyla çamurluk çerçeveleri siyah renkli plastik korumalara sahipken yer yer kromajlı çıta kullanımı da göze çarpıyor.

Geri vites ve arka sis farları arka tampon üzerine alınırken büyük stoplar arka bölümün havasını değiştirmiş. İlerleyen yıllarda Opel amblemiyle de satılabilecek Bolt'un C sütunu bu ihtimali güçlendiren bir görünüm sunuyor.


İç mekan tasarımıyla da dikkat çeken otomobilde kalın, üç kollu ve çok fonksiyonlu bir direksiyon simidi kullanılırken gösterge paneli tamamen dijital. İnce yapılı havalandırma kanalları, büyük bölümü dokunmatik ekrandan oluşan gösterge paneli, ön koltuklar arasında sunulan büyük cep ve BMW modellerinden alınmış gibi duran vites topuzu gibi detaylar görülebiliyor.

200 beygir güç, 360 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 7 saniyede ulaşabileceği açıklanan otomobilin maksimum sürati A.B.D. için 146 km/s'te sınırlı. Ulaşılabilen menzilse yaklaşık 400 km.

2 yorum:

  1. Sizden en kısa zamanda opel astra testi istiyorum Onur Bey.

    YanıtlaSil