11 Ocak 2016 Pazartesi

Buick Avista


Bu yıl Detroit otomobil fuarında ilginç şeyler oluyor. Son yıllarda Opel'in bazı araçlarını Buick markasıyla satarak markayı gençleştirmeye çalışan GM bu hafta tanıttığı şık coupé konseptiyle çabasında zirveye çıktı.

2.811 mm'lik aks mesafesi sunan coupé, alçak tutulmuş ön bölümünde sahip olduğu ince yapılı LED farlar, çok büyük olmayan panjur ve aşırı agresif durmayan tamponla şık bir görünüm sunuyor. 20 inç çaplı jantlar, küçük yan aynalar, gizlenmiş kapı kolları ve şişkin tasarlanmış çamurluklarla yandan da kuvvetli görünen konseptin cam tavanı, arka camla birleşerek hafif bir açı almış.


Bagaj kapağının ucu ince bir spoiler şeklinde tasarlanırken LED stoplar farklı bir görünüm sunmuş. Arkaya doğru çok çıkıntı yapmayan tamponun alt bölümünde yer alan siyah korumanın kenarlarına da dörtgen egzoz çıkışları yerleştirilmiş.


Fütüsitik bir iç mekan tasarımına sahip olan Avista'nın üç kollu direksiyonu hem alt hem de üstten düzleştirilirken gösterge panelinin tamamı dijital. Kokpitinde bol bol metal ve deri kullanılan 2+2 coupé'nin orta ve vites konsolları da dokunmatik yüzeylerden oluşuyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir v6 motor barındıran konsept 400 beygir gücünde. Silindir deaktivasyonu ve start/stop gibi çevreci teknolojilere sahip motor 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder