27 Ocak 2016 Çarşamba

BMW 730i


Şu sıralar yaşadığım test yoğunluğundan gözümden kaçan önemli bir haber var. BMW'nin amiral gemisini ilgilendiren bu haber teknik bir yenilik hakkında. Reklama çok ihtiyacı olmayan bir seri olan 7'nin bu seçeneğiyse özellikle Türkiye pazarı için önemli bir gelişme.

Daha küçük BMW modelleri ve bazı MINI seçeneklerinde görev yapan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motorla donatılan 730i ve 730i xDrive Çin ile birlikte Türkiye'de de piyasaya çıktı. 258 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen motor 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılırken her iki versiyonun da maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleriyse sırasıyla 6.2 ve 6.3 saniye.

11 yorum:

  1. sahibindene bile düştü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mercedes c180i getirdi kimse 2.0 almadı. Peynir gibi satılan 320d efsanesi 1.6 benzinli gelince bitti 7 serisidede 3.0 motor devri kapanmış bulunmakta sayibindende 3.0 motor da var fakat onlar 2.0 gelmeden alıp satanların ilanları herkes 2.0 alır youtubeda noyan keskin diye bir doktorun yaptığı testleri paylaştığı bi kanal var orada izlediğime göre gayet yeterli performansı sunan bi araç olmuş alanlar onu alır artık

      Sil
    2. 258ps diyoruz kamyon bile çeker gerçi bu araba kamyon kadar var ama ben test ettim resmen yer uçağı mübarek

      Sil
  2. Anlayış biraz ya.ilk cumlede de belirtmiş zaten

    YanıtlaSil
  3. türkiye için çok cazip motor seçeneği aslında ilerde bu gidişle 740 yazar 1.5 motor çıkar o tank kasaya fındık motor ne kadar sağlıklı olur onu düşünmek gerek. Artık koyuyorlar tabi motora turbo yu bütün yükü turbo çeksin sonrada motoru hor kullandınız ondan çabuk yalan oldu turbo desin yetkili servis

    YanıtlaSil
  4. aranızda yeni BMW M6 GTLM i gören oldumu ne yapmışlarya çok fena araç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gördüm gerçekten güzel olmuş.

      Sil
  5. güzel düşünmüşler vergi içinde cazip gerçi bu arabanın hakkı 750 aslında e65 kasa 750 kullananlar iyi bilir.

    YanıtlaSil
  6. teknik verileri çok iyi bizdeki yüksek vergi içinde cazip araç ama ne yalan söyleyeyim büyük motorlu olan modellerine binmeyi çok özleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende özleyeceğim artık eski kasa büyük motorlu olan modellerine bineriz :)

      Sil
  7. alpina versinoyu yakında geliyormuş diyorlar 600 beygir olur herhalde.

    YanıtlaSil