12 Ocak 2016 Salı

Audi h-tron Quattro


Diesel skandalının ardından özellikle Amerika'da bu motorlardan uzak durmayı seçene Volkswagen grubu Detroit otomobil fuarında alternatif yakıtlarla çalışan konsept araçlarını tanıtıyor. Grubun premium markalarından Audi, geçtiğimiz yıl Frankfurt otomobil fuarında sergilediği crossover modelini A.B.D.'ye farklı bir yakıtla çalışacak haliyle getirdi.


Köşeli hatları, geçtiğimiz yıl tanıtılan konseptinkiyle aynı olan otomobilin gövde rengi ve jant tasarımı dışında fark yarattığı tek yer e-tron logolarının yerini alan h-tron logoları olmuş. Kardeş konseptten alınan bir diğer bölüm de iç mekan. Köşeli hatların devam ettiği yaşam bölümünde dijital göstergeler ve dokunmatik paneller öne çıkıyor.


Ön aksta 122, arkadaysa 190 beygir güç üretebilen birer elektrik motoruyla donatılan otomobil ayrıca anlık olarak 136 beygir ek güç üretebilme kapasitesine de sahip. Hidrojen yakıt piliyle beslenen motorlar karma kullanımda 550 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 7 saniyenin altında olan konseptin maksimum sürati 200 km/s'te sınırlandırılırken menzil 600 km olarak açıklanıyor.

Aracın ilginç donanımlarından birisi de otonom sürüş sistemi. 60 km/s sürate kadar olan süratlerde kendi kendisini sürebilen h-tron Quattro ayrıca sürücüsüz bir şekilde park da edebiliyor.

3 yorum:

  1. Alternatif yakıt? hidrojen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle. Gerçekten de biraz daha detay iyi olurmuş. İsmi geçsin en azından. Hemen yazdım.

      Sil
    2. Sanırım audi de aynı mantıkla konsepti makyajlayıp yollamış olduğundan olsa gerek. Hisler karşılıklı

      Sil