18 Aralık 2015 Cuma

Ford Focus Red ve Black Edition


Ford'un farklı görünüm özellikleri sunan modellerine yenileri ekleniyor. Fiesta'nın ardından büyük kardeş Focus da Red ve Black Edition isimli seçeneklerine kavuşuyor. Üstelik bu modelin motor seçenekleri de daha bol.

Küçük kardeşte olduğu gibi kırmızı ve siyah gövde renkleriyle alınabilen ikilide tavan, yan aynalar ve ön panjur çerçevesi gibi bölümlerde diğer kardeşin gövde rengi kontrast olarak kullanılmış. Kırmızıya boyanan splitter ve fren kaliperleriyle siyah renkli ön panjur ve 18 inç çaplı jantlarsa iki araçta da ortak.


İç mekanlarında büyük bir değişiklik bulunmayan araçlarda kırmızı renkli dikiş iplikleri, sportif yan desteklere sahip ön koltuklar, metal pedal seti ve deri direksiyon simidi standart olarak bulunuyor.


Kaput altında görev yapan motorların tamamı turbo beslemeye sahip. 1 litre hacimli ünite 125 beygir güç üretebilirken 1.5 litre hacimli motorun 150 ve 182 beygir güç üretebilen iki seçeneği var. Aynı hacimli Diesel ünite 120 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli Diesel motor 150 beygir gücünde.

Bütün seçeneklerde 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunulurken sportif bir sürüş hissi için süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş.

Vauxhall Maloo VXR8


Sağdan direksiyonun avantajını kullanıp Avustralya'da üretilen bazı ilginç araçların satışını yapabilen İngiliz üretici Vauxhall yeni nesil Maloo VXR8 modelini tanıttı. Daha agresif bir görünüme sahip olan otomobil eskisinden çok daha güçlü.


Makyajla birlikte yeni bir yüze kavuşan otomobilde siyah renkli hava çıkışlarına sahip kaput, 20 inç çaplı jantlar, yeni gövde renkleri ve yine siyah yan aynalar sunulmuş. Süspansiyon sistemi elden geçirilen otomobilde yeni bir diferansiyel ve manuel şanzımanlı modellerde kalkış kontrol sistemi sunulmaya başlamış.

Kaputu altında kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli v8 motor bulunan Maloo VXR8, 536 beygir güç, 670 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

16 Aralık 2015 Çarşamba

Jeep Renegade 1.6 MultiJet Limited


Bu sefer blogumun konuğu bir Jeep. Uzun süre test etme imkanı bulduğum ilk Jeep modeli olan Renegade A.B.D. merkezli üretici için önemli bir otomobil. Jeep'in de bir parçası olduğu Chrysler grubunun Fiat tarafından satına alınmasının ardından ortaya çıkan Renegade şu sıralar çok popüler olan kompakt SUV segmentinde yer alıyor.

Temellerini Fiat 500X ile paylaşan araç, üretiminin tamamı Kuzey Amerika dışında yapılan ilk Jeep modeli olma özelliği taşıyor. 2014 yılında piyasaya çıkan Renegade, markanın diğer modellerinden daha çok dikkat çeken bir dış görünüşe sahip. Birçok motor, şanzıman, donanım ve çekiş sistemi kombinasyonuna sahip olan otomobilin testime konuk olan seçeneğinde tanıdık bir turbo Diesel motor, manuel şanzıman ve önden çekiş sistemi kullanılmakta.

Infiniti Q50


Infiniti'nin şık sedan modelleri arasında bulunan Q50'ye yeni bir motor seçeneği eklendi. Eau Rouge konseptinin seri üretime geçmemesiyle üzülen potansiyel müşteriler yeni motorun sağladığı ek performansla biraz daha mutlu olabilir.


211 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen 2 litre hacimli benzinli motorla birlikte karma kullanımda 360 beygir güç üretebilen, 3.5 litre hacimli bir v6 üniteye sahip hibrit versiyonu da sunulan aracın yeni motoru benzinli. Çift turbo beslemeye sahip olan 3 litre hacimli v6 motor giriş seçeneğinde 300 beygir güç, 400 Nm tork üretebilse de yüksek performanslı modelde 400 beygir güç, 475 Nm tork sunuluyor.


Tamamı 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulan motorlar dört tekerlekten çekiş sistemiyle de eşleştirilebiliyor. En yüksek güçlü model farklı tasarıma sahip 19 inç çaplı jantlar ve geniş egzoz çıkışlarıyla da dikkat çekiyor.

Rinspeed Etos


Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan firmalardan olan Rinspeed bu sessizliğini dikkat çekici bir şekilde bozuyor. Üreticinin yeni konsepti Etos farklı firmaların oyun alanı haline gelmiş bir hibrit araç konsepti.

Dikkat gözler aracın aslında bir BMW i8 olduğunu anlayabilse de bütün gövde panellerinin yenilenmiş olması bu işi zorlaştırıyor. Aşağıya doğru uzayan bir ön tampona sahip olan Etos'un 20 inç çaplı jantları Borbet imzası taşıyor. Yan aynalar yerlerini kameralara bırakırken cam tavan iç mekanı daha ferah hale getirmiş.


Arka bölümü daha da dikkat çekici olan konseptin stopları ince yapılarını korurken uzun yapılı spoiler tamponun altıyla birleşik bir tasarıma sahip. Aracın en ilginç özelliklerinden birisi de arkasında bulunan drone iniş pisti. 12.000 adet LED'e sahip olan pist üzerinde istenen görüntü oynatılabiliyor.


İç mekanı da hayli değişim geçiren otomobilin yan bölümünde yer alan sponsorların marifeti burada daha da belli. Üst konsolu iki adet dijital ekrandan oluşan konseptin orta konsolu da dokunmatik bir ekrana ev sahipliği yapıyor. Bütün yüzeylerde kaliteli döşemeler kullanılırken otonom sürüş özelliği devredeyken direksiyon simidi ön panele gizlenebiliyor.

Ön koltuklarında San Fransisco silueti bulunan Etos'un arka koltuklarında ek yükleme bölümüne dönüşen sepetler görülebiliyor. Ses sistemi Harman imzası taşırken orta konsolun üst bölümünde bulunan analog saat Carl F. Bucherer markasını temsil ediyor.

Infiniti QX60


Infiniti'nin crossover modellerinden QX60, yeni yıla makyajlı olarak girecek araçlar arasına katıldı. Görünümde farklılık minimal olsa da kalite algısının yükseltilmesi marka imajının daha iyi yansıtılması adına önemli bir gelişme.

Dışarıdan bakıldığında yenilenmiş ön tampon, farklı ön panjur, rötuşlanmış farlar, yeni jantlar, sinyallere sahip yan aynalar, daha az kromaja sahip arka plakalık ve aşağıya alınan arka reflektörler gibi küçük değişiklikler sunan otomobilin süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş.


İç mekanda daha da az görsel farklılık sunan QX60'ın bu bölümünde sunulan yumuşak yüzeyler artık daha çok yer kaplarken yeni camlar sayesinde ses seviyesi aşağıya çekilmiş. Üç bölgeli havalandırma sistemi de elden geçirilirken ek USB girişleriyle bilişim çağına ayak uydurulmuş.

Kaputu altında yenilik bulunmayan aracın 3.5 litre hacimli v6 motoru 268 beygir güç, 336 Nm tork üretebilirken hibrit seçenekte görev yapan 2.5 litre hacimli benzinli motor ve elektrik motoru karma kullanımda 253 beygir güç, 330 Nm tork üretebiliyor.

Mercedes-Benz SLC Serisi


Mercedes'ten beklenen haber geldi. Alman markanın birkaç haftadır fotoğrafları internette dolaşan küçük roadster modeli sonunda tanıtıldı. SLK'nın makyajlanmış bir hali olan aracın ismi de yenilendi.

Ailenin diğer modellerinde olduğu gibi yumuşak hatlı LED far grubuna kavuşan SLC'nin ön panjur ve tamponu da yenilenirken jant ve gövde rengi seçeneklerine de yenileri eklenmiş. Arka bölümdeyse daha sportif bir yapı sunan tampon, farklı egzoz çıkışları ve LED stoplar dikkat çekiyor.


İç mekanda değişimi daha az yaşayan otomobilde daha yuvarlak hatlı bir direksiyon simidi ve farklı bir vites kolu kullanılırken döşeme ve kaplamalarda da farklı seçenekler bulunuyor. Elden geçirilen metal tavan 40 km/s'e kadar olan süratlerde açılıp kapanabiliyor.


Kaputu altında da yenilikler bulunan otomobilin bütün motorları turbo beslemeye sahip. SCL 180'de kullanılan 1.6 litre hacimli ünite 156 beygir güç, 250 Nm tork üretebilirken SLC 200'ün 2 litre hacimli ünitesi 184 beygir güç, 300 Nm tork üretiyor. Aynı motorun 245 beygir güç, 370 Nm tork üreten versiyonu SLC 300'ün kaputu altında bulunurken SLC 250d'nin 2.1 litre hacimli Diesel motoru 204 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor.


Asıl farklılık sunan modelse AMG logosu taşıyan olmuş. 5.5 litre hacimli v8 motorun yerine çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir v6 kullanmaya başlayan SLC'nin bu versiyonu Mercedes-AMG SLC 43 şeklinde isimlendirilmiş. Üstelik performanste da düşüş var. Motor, 367 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor.

15 Aralık 2015 Salı

Volkswagen Caravelle ve Caddy


Şu sıralar Diesel motorlarıyla başı biraz ağrıyan Volkswagen benzinli motorlarını yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bu yönelim sonucunda tanıtılan son araçlar markanın ticari kanatından geldi.

Golf GTI'ın da kaputu altında görev yapan 2 litre hacimli motorla donatılan Caravelle'in giriş versiyonu 150 beygir güç, 280 Nm tork üretebilirken daha güçlü seçenekten 204 beygir güç, 350 Nm tork alınabiliyor. İlk araç 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabilirken ikincisinde 7 ileri vitesli DSG ve dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor.


Caddy'nin kaputu altına eklenen 1.2 litre hacimli TSI ünite 84 beygir güç, 160 Nm tork üretebilirken 1 litre hacimli motor 102 beygir güç, 175 Nm tork üretebiliyor. 1.4 litre hacimli motorsa 125 beygir gücünde. Bu makine 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli otomatik şanzımanlarla alınabiliyor.

14 Aralık 2015 Pazartesi

Mercedes-AMG S65 Cabriolet


Dünya çapında otomobil motorları küçülme trendinde olsa da Mercedes'in bazı modelleri bu akıma kolay kolay kapılmayacakmış gibi duruyor. Geçtiğimiz haftalarda, yüksek talep nedeniyle v12 motorlarının üretim sayısını artıracağını açıklayan Alman marka bu üniteyi kullanan Cabriolet modelini tanıttı.


Tasarımına baktığımızda standart S Serisi Cabriolet ile S65 AMG Coupé'nin bir karışımı olduğunu görebildiğimiz otomobilde kromajlı süslemeler, 20 inç çaplı jantlar ve dört çıkışlı egzoz sistemi gibi detaylar mevcut.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 6 litre hacimli bir v12 motor bulunan araç 630 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış olsa da ek ücret karşılığında sınırlama 300 km/s'e çekilebiliyor.