10 Kasım 2015 Salı

Fiat Fullback


Fiat'ın global pick up saldırısı devam ediyor. Geçtiğimiz ay Brezilya'da tanıtılan Toro'nun ardından şimdi de Dubai'de bir pick up sergileyen Fiat bu sefer Japonlardan kopya çekmeyi tercih etmiş.

Şaka bir yana 2014 yılında tanıtılan yeni nesil Mitsubishi L200'ün ikizi olan aracın dış görünüş olarak Japon kardeşinden farklılıkları yeni ön panjur, tampon ve jant tasarımlarıyla sınırlı. İç mekanda da değişiklikler direksiyon göbeğindeki logo ve orta konsolda görülen dokunmatik ekran şeklinin farklılaşmasından ibaret.


Kaput altında da bir yenilik sunmayan Fiat'ın eski nesil 2.5 litre hacimli turbo Diesel motoru 110 ve 178 beygir güç üretebilen seçeneklere sahipken 2.4 litre hacimli benzinli motor 132 beygir gücünde. Yeni nesil turbo Diesel ünite de 2.4 litre hacimli ve 150 ile 180 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip.

W Fenyr SuperSport


Seri üretim versiyonları 2013 yılında tanıtılan süperspor otomobil modeli Lykan Hypersport sayesinde otomobilseverlerin radarına giren W Motors şimdi daha da güçlü bir araçla gönülleri fethedecek.

Dış görünüşüne bakıldığında kardeşinin köşeli hatlara sahip agresif çizgilerini koruduğu görünen otomobilin ağırlığı, üretiminde kullanılan karbon fiber sayesinde nispeten düşük tutulabilmiş.


Kaputu altında Ruf ve Porsche imzası taşıyan, çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli bir Boxer motor bulunan otomobilin giriş seçeneği 900 beygir güç, 1.200 Nm tork üretebilecek. 0'dan 100 km/s sürate 2.7 saniyede ulaşabilen aracın üretim adedi 25 ile sınırlı olacak.

Cadillac XT5


Cadillac yeni nesil modellerini tanıtmaya devam ediyor. Firmanın SRX isimli aracının yerine geçecek crossover XT5 ismini alırken yaşanan değişiklikler yeni isim kadar farklı. Kaliteyi daha üst seviyeye çıkaran Amerikalı üretici daha küçük hacimli motor seçenekleriyle kendi pazarı dışında da şansını deneyecek.


CT6 modeliyle hayat bulan yeni tasarım dili yine köşeli hatlara dayanan Cadillac bu otomobilde de çizgisini bozmamış. Büyük ön panjur ve çamurluklara doğru uzayan farların tampona kadar inen LED gündüz aydınlatmaları hoş bir görünüme sahipken tampon altına mat gri renkli koruma plakası yerleştirilmiş.

18 ve 20 inç çaplı jantlarla sunulacak olan XT5 yandan bakıldığında derin dekoratif şeridiyle sade bir görünüm sunarken dik yerleştiriilmiş ince uzun stoplar, tampona gömülmüş çift egzoz çıkışı ve bu çıkışlar arasına eklenen koruma plakası dinamik bir görünüm oluşturmuş.


İç mekanda daha kaliteli malzemeler kullanmaya başlayan Cadillac bu bölümde beş renk seçeneğinin yanında alüminyum, karbon fiber ve ahşap kaplamayı da opsiyonlar arasına eklemiş. Ortası dijital bir ekrandan oluşan gösterge paneli dört kollu direksiyon simidiyle eşleştirilirken sadeleştirilmiş orta konsolda dokunmatik ekran ve yine dokunmatik havalandırma kumandaları bulunuyor.

Amerika kıtasında 3.6 litre hacimli v6 motorla satılacak olan araç yaklaşık 310 beygir güç, 365 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli ünitenin de performans anlamında büyük hacimli kardeşinden geri kalmayacağı belirtiliyor. Her iki motor seçeneği de 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor.

9 Kasım 2015 Pazartesi

Geiger Dodge Viper GTS


Amerikan otomobilleri üzerine uzmanlaşan Alman modifikasyon firması GeigerCars şimdi de gözünü Dodge Viper'a dikti. Aracın büyük motorunda elde edilen güç artışı aerodinamik geliştirmelerle pekiştirilmiş.

4.700 Euro karşılığında otomobili 30 mm alçaltan yeni bir süspansiyon sistemi uygulayan firma karbon fiberden üretilmiş ön splitter, difüzör ve spoilerden oluşan paket için 5.866 Euro bedel talep ediyor.


Özel olarak üretilmiş egzoz sistemini de içeren güçlendirme paketiyse 11.900 Euro karşılığında alınabiliyor ve 8.4 litre hacimli v10 motorun gücünü 710 beygire, torkunuysa 860 Nm'ye yükseltmiş. 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 341 km/s olmuş.

Lada XRAY


Rus üretici Lada sonunda merakla beklenen modeli XRAY'in seri üretim versiyonlarını tanıttı. 2014 yılında tanıtılan ikinci konsept araca çok benzeyen otomobilde üç motor seçeneği sunulacağı da açıklandı.

Konsept aracın ana hatlarını korumayı başaran Lada far tasarımında hafif bir değişim yaparken jantlar da tahmin edileceği gibi küçülmüş. Stopların üst bölümünü traşlayan firma tavana radyo anteni ekleyerek değişimi tamamlamış.


Renault-Nissan ortaklığının B0 platformunu kullanan otomobil bu şekilde Dacia modelleriyle kardeş olmuş oluyor. Sedece benzinli motorlarla donatılacak olan XRAY'in 1.6 litre hacimli ünitesinin 106 ve 114 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunurken 1.8 litre hacimli motor 123 beygir gücünde.

Range Rover Evoque Convertible


Range Rover'dan uzun süredir beklenen haber sonunda geldi. Markanın büyük satış başarısı kazanan kompakt SUV modeli Evoque, üzeri açılabilen versiyonuna kavuştu. Segmentte çok görülmemiş bu konseptle marka, Nissan'ın Murano CrossCabriolet ile açtığı yoldan ilerlemiş oluyor.


Görünümünde bir sürpriz olmayan araç yan aynalarına kadar 3 kapılı kardeşiyle aynı tasarım özelliklerini sunuyor. B ve C sütunları bulunmayan Evoque Convertible'ın bez tavanı 18 saniyede açılıp 21 saniyede kapanabiliyor. Üstelik bu iş 48 km/s sürate kadar yapılabiliyor.

Aracı yukarıya doğru açılan küçük bir bagaj kapağıyla donatan Range Rover bu kapağın altında 251 litre hacim sunuyor. Uzun yükler taşımak isteyenler arka koltukların arasında yer alan kapağı kullanarak bagajı büyütebiliyor.


İç mekanında da büyük sürprizler sunmayan otomobilin orta konsolunda markanın yeni 10.2 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranı görülebiliyor. İki kişilik arka koltukların arkasında takla koruması için düşünülmüş kapaklı bölümler yer alıyor. Branda gerisindeyse ince bir spoiler unutulmamış.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli benzinli motor görev yapan otomobil 240 beygir güç, 340 Nm tork üretebiliyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan 1.936 kg ağırlığındaki SUV 0'dan 96 km/s sürate 7.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 180 km/s'te sınırlandırılmış.