1 Ağustos 2015 Cumartesi

Mitsubishi Pajero Sport


Mitsubishi'den beklenen haber sonunda geldi. Japon üretici bir süredir kameralara yakalanan SUV modeli Pajero Sport'un resmi tanıtımını yaptı. 2014 Kasım'ında tanıtılan L200 ile akrabalığı bulunan araç görünüm olarak daha çok konsept Mitsubishi modellerini andırıyor.

Köşeli hatlara sahip olan Pajero Sport'un farları, ön panjur ve tamponun yan kısımlarıyla birmiş gibi görünüyor. Şişkin çamurluklar altında bulunan büyük boşluk otomobilin altını yükseltmeye yardımcı olurken ön ve arka tampon altı koruması, siyah renli yan basamaklar, çamurluk ve kapı altı korumalarıyla birlikte alınabiliyor.


Arka aks-tampon mesafesi uzun tutulan araçta C ve D sütunları arasında geriye doğru küçülen bir cam bulunurken arkada GR-HEV konseptinde olduğu gibi tamponun alt kısımlarına kadar uzanan stoplar, spoiler ve çıkıntı yapmayan tampon dikkat çekiyor.

Üç koltuk sırası sunan bir iç mekana sahip Pajero Sport'un orta konsolunda L200 havası esse de vites konsolu, kapı içleri, dört kollu direksiyon simidi ve gösterge tablosu gibi bölgelerde farklılıklar gözden kaçmıyor.


Kaputu altında 2.4 litre hacimli bir turbo Diesel motor barındırıan araç yeni geliştirilen 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış. Motor gücü açıklanmasa da aynı ünitenin L200'de 181 beygir güç, 430 Nm tork üretebildiğini belirtebilirim.

Lexus RC 200t


Japon üretici Toyota'nın lüks alt markası Lexus, agresif tasarıma sahip yeni nesil modellerini Avrupa pazarında da başarıya ulaştırabilmek için elinden geleni yapıyor. Bu doğrultuda araçların giderek daha küçük hacimli motorlarla donatılmasına devam ediliyor.

Haziran ayında IS ailesine uygulanan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorla donatılan coupé seçenek RC, sedan kardeşi gibi 245 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan arkadan itişli otomobil 0'dan 100 km/s sürate 7.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 230 km/s olarak açıklanıyor.

31 Temmuz 2015 Cuma

Performmaster CLA 45 AMG Shooting Brake


Mercedes ve AMG ikilisinin yakın zamanda kompakt modellerde yaptığı güncelleme sonrasında 45 AMG takılı araçların güçleri artmıştı. Bu artışı yeterli bulmayan müşteriler içinse farklı seçenekler mevcut.

Performmaster tarafından hazırlanan otomobilin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru artık 410 beygir güç, 530 Nm tork üretebiliyor. Aracın maksimum sürat limitörü de artık 250'de değil 280 km/s'te devreye giriyor. Tahmin edilebileceği gibi bu modifikasyon çalışması A 45 AMG ve GLA 45 AMG modellerine de uygulanabiliyor.

29 Temmuz 2015 Çarşamba

Callaway Corvette Z06


Bir süredir sesi çıkmayan modifikasyon firmalarından birisi daha bu sessizliği bozdu. A.B.D. merkezli firma Callaway, 7. nesil Chevrolet Corvette'in en güçlü versiyonu üzerinde bir çalışma yaptı.

Otomobilin tasarımında yapılan farklılık kaputun en tepe noktasında yer alan bölümle sınırlıyken yeni kompresör besleme sayesinde 6.2 litre hacimli v8 motorun gücü 757 beygire, torkuysa 1.052 Nm'ye ulaşmış. Aracın 0'dan 96 km/s sürate ulaşma süresiyse 2.8 saniyeye inmiş.

28 Temmuz 2015 Salı

Ferrari 488 Spider


İtalyan üretici Ferrari geleneği bozmadı. Şubat ayında turbo beslemeye sahip motoruyla dikkat çeken 488 GTB modelini tanıtan Modena merkezli firma şimdi de bu otomobilin üzeri açılabilen versiyonuyla karşımızda.

Şimdiye kadar üretilen Spider versiyonları arasında aerodinamik olarak en verimli model olan 488 Spider genel hatlarıyla tanıdık. Sabit tavanlı kardeşinde olduğu gibi Formula 1 araçlarını andıran bir ön tampon ve 20 inç çaplı jantlara sahip olan aracın metal tavanı 14 saniyede açılıp kapanabiliyor.


Koltukların arkasında yer alan küçük cam açılarak tavan kapalı olduğu durumlarda havalandırma, açık olduğu zamanlardaysa rüzgar kesici olarak görev yapabiliyor. İç mekan tasarımı da coupé gövdeli kardeşinden alınan otomobilde yolcu önüne eklenmiş dijital göstergeler ve koltuklar arasında yer alan tavan açma düğmeleri dikkat çeken detaylar arasında sayılabilir.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 3.9 litre hacimli bir v8 motor barındıran 488 Spider 670 beygir güç, 760 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip olan otomobil 0'dan 100 km/s'e 3 saniyede ulaşabilirken 200 km/s'e ulaşma süresi 8.7 saniye olarak açıklanıyor. Aracın maksimum süratiyse 325 km/s'in üzerinde.

STARTECH Land Rover Defender Sixty8


Uzun süredir blogda haberini göremediğimiz modifikasyon firmalarından olan STARTECH özel bir araçla geri döndü. Yeni nesil örnekleri merakla beklenen efsane arazi aracı Land Rover Defender temelli otomobil 68 adetlik sınırlı üretime sahip olacak.


Farklı bir panjura sahip yeni ön bölümüyle dikkat çeken araçta özel logolu alüminyum tampon altı koruma bulunuyor. Ön tamponla birlikte tavan, yan basamaklar, 18 inç çaplı jantlar, hava giriş ve çıkışları gibi detaylar da siyaha boyanırken LED farlar da sonanıma eklenmiş. Defender 110 Station Wagon temelli Sixty8'in bagaj duvarlarında yer alan camlar karartılmış.


İç mekanında da farklılıklar bulunan Sixty8 kahverengi deri döşemeler, üç kollu direksiyon simidi, metal pedal seti, alüminyum vites topuzları, Sixty8 logolu kafalıklar, yükseltilmiş ön kol dayanağı, Alcantara tavan kaplaması, geri görüş kamerası ve Alpine ses sistemi gibi aksesuarlara da sahip.


İlginç şekilde kaputu altında bir yenilik barındırmayan özel seri Defender'ın 2.2 litre hacimli turbo Diesel motoru 122 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 15.8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 145 km/s olarak açıklanıyor.

26 Temmuz 2015 Pazar

G-POWER 435d xDrive


Son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız modifiye edilmiş iki kapılı BMW modelleri arasına bir yenisi katıldı. Bu seferki araç alıştığımız M4 modellerinden çok daha az yakıt tüketen bir seçenek.

Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip 435d üzerinde güçlendirme çalışması yapan G-POWER otomobilin dış görünüşünü neredeyse hiç değiştirmemiş. 20 inç çaplı jantlarla donatılan aracın bir diğer farklılığı da alçaltılmış süspansiyon sistemi.

Çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli turbo Diesel motor üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen güç 380 beygiri bulurken maksimum tork değeri 755 Nm.