30 Mayıs 2015 Cumartesi

Kaege 911 GT3 Clubsport


Yeni nesil Porsche 911 GT3 2013 yılından bu yana bizlerle olsa da bazı firmalar eski modellerden kopmaya yanaşmıyor. Almanya merkezli Kaege Performance 997 kasa kodlu araç üzerinde sıkı bir çalışma yapmış.


Pist odaklı bir model olduğundan zaten hafifletilmiş olarak satılan 911 GT3'ü daha hafif akü, yeni şanzıman, hafifletilmiş 19 inç çaplı jantlar ve RS arka cam gibi değişikliklerle yaklaşık 60 kg daha hafifleten firma süspansiyon ve egzoz sistemlerini de yenilemiş. İç mekanı dışarıda da görülebilen renklere boyayan Kaege ekoseli koltuk döşemelerini araçla birlikte gelen çantaya da uygulamış.


Kaputu altında fırtınalar kopmayan aracın 3.6 litre hacimli Boxer motoru 438 beygir güç üretebiliyor ki bu da standart aracınkinden 23 beygir daha fazla.

28 Mayıs 2015 Perşembe

Hyundai i30 CW 1.6 CRDI Elite DCT


Blogda testime konuk olan ilk Hyundai modeli i30 CW 1.6 CRDI yine bizlerle. i30 ailesinin makyajlanmasının ardından daha güçlü bir motorla satışa sunulan otomobil görsel anlamda dikkat çekmeyen değişiklikler sunsa da teknik anlamda değişim fark edilebiliyor.

İlk nesil örnekleri 2007 yılında piyasaya çıkan i30 Hyundai'nin Avrupa pazarı öncelikli olarak tasarladığı bir model. C segmentinde yer alan aracın ikinci nesil örnekleri 2011 yılında tanıtılmasının ardından geçtiğimiz yıl küçük bir makyaj operasyonu geçirerek güncellendi. Aileye eklenen yeni sportif seçeneğin yüzünü farklılaştıran Hyundai Diesel motorla birlikte kullandığı otomatik şanzımanı da yeniledi.

Toyota Aurion


Toyota'nın bazı Asya pazarlarıyla Avustralya'da sattığı Camry temelli sedan modeli Aurion makyajlandı. Donanımı da zenginleştirilen otomobilin bütün seçenekleri aynı motorla satılıyor.

Her donanım paketi için farklı bir yüz sunan Aurion'un ön panjuruyla birlikte ön tamponu da farklı. 16, 17 ve 18 inç çaplı jant seçenekleri bulunan otomobilin sportif paketli versiyonlarında siyah ön panjur ve jantlar, geniş yan etekler ve eklere sahip tamponlar görev yapıyor.


İç mekanda yeni gösterge tablosuyla dikkat çeken otomobiller artık anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, şeritte kalma asistanı ve çapraz trafik uyarısını donanımda sunuyor.

Kaput altında 3.5 litre hacimli bir v6 motor görev yapıyor. Bu motor 272 beygir güç, 336 Nm tork üretebiliyor. Önden çekiş sistemine sahip araç 6 iler vitesli otomatik şanzımanla sunuluyor.

27 Mayıs 2015 Çarşamba

IMSA G63 AMG


Mercedes G Serisi üzerinde çalışmalar yapan firmalar arasına IMSA da katıldı. Modelin AMG logolu versiyonlarından olan G63 AMG için hazırlanan güçlendirme paketi gövde kitiyle birlikte sunuluyor.

Genişletilmiş çamurluklar, çift parçalı splitter, özel tampon altı korumaları, kalınlaştırılmış yan etekler, 22 inç çaplı janlar ve difüzör görünümlü arka tampon korumasının yanında kaput ve yan aynalar gibi parçalar ek ücret karşılığında karbon fiberden üretilebiliyor.


İç mekanda arka koltuk yolcularının konforunu ön planda tutan IMSA bu bölüme iki adet elektrikli koltuk yerleştirirken bu koltukların arasına bir kol dayanağını da içeren bir panel eklemiş.

Süspansiyon ve egzoz sistemleri de elden geçirilen aracın çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoru 730 beygir güç, 1.030 Nm tork üretir hale gelmiş.

Volkswagen Tiguan


Volkswagen'in küçük SUV modeli Tiguan gelişmeye devam ediyor. Motor seçeneklerinde yenilikler olan aracın iç mekanına da yeni bir donanım eklenmiş.

Tiguan'da yenilenmiş eğlence, ses ve navigasyon sistemleri kullanmaya başlayan Volkswagen 2 litre hacimli turbo Diesel motorun sahip olduğu seçenekleri güçlendirmiş. Buna göre ünitenin 150 ve 184 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunuyor.

HG Audi TTS


Audi'nin popüler spor otomobillerinden TT'nin daha yüksek performans sunan versiyonu TTS bir başka Alman modifikasyon firması tarafından güçlendirildi.

Aracın görünümünde, gövde grafikleri haricinde 20 inç çaplı jantlar ve karbon fiberden üretlmiş egzoz çıkışı kılıfları kullanılırken süspansiyon sistemi de yenilenmiş.

Kaputun altında da farklılık sunan firma turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motordan 336 beygir güç, 427 Nm tork alabilmiş.

Geiger Jeep Grand Cherokee SRT


Amerikan otomobilleri üzerinde yaptığı modifikasyon çalışmalarıyla gündeme gelen Alman firma GeigerCars şimdi de Jeep Grand Cherokee ailesinin en güçlüsüne el attı.

Tasarım anlamında büyük bir yenilik sunmayan otomobilde 22 inç çaplı jantlar kullanılırken daha sportif bir sürüş için süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş.


Aracın 6.4 litre hacimli v8 motoruna uygulanan kompresör beslemeyle 718 beygir güç, 776 Nm tork alan firma 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 3.9 saniyeye indirirlen maksimum sürat 295 km/s'e ulaşmış.

26 Mayıs 2015 Salı

Škoda Superb Combi


Škoda'nın şık tasarıma sahip büyük hatchback modeli Superb Avrupa pazarlarında başarılı satış rakamlarına ulaşan station wagon versiyonuna sonunda kavuştu.

Tasarımında büyük bir sürpriz bulunmayan otomobil B sütununa kadar hatchback kardeşiyle aynıyken geniş sayılabilecek bir D sütunu ve yatık bagaj kapağı camıyla dinamik bir görünüm çizmeye devam ediyor. LED stopları da aynen korunan otomobilde alt kısımları boşaltılmış tavan rayları kullanılmış.


Önceki nesil Superb Combi'ye oranla 80 mm uzayan aks mesafesi hem ön hem de arka koltuklarda diz mesafesinin artmasını sağlarken baş mesafesi de 1 metrenin üzerine çıkmış. Bagaj hacmi de artan otomobil arka koltuklar dikken 660 litre hacim sunarken koltuklar yatırıldığında 1.950 litreye erişiliyor.

24 Mayıs 2015 Pazar

Toyota Hilux


Toyota'nın Türkiye'de de satılan pick up modeli Hilux yeni nesil örneklerine kavuştu. Farklı motor seçenekleriyle alınabilecek araç özellikle iç mekanda otomobile daha yakın bir görünüme kavuşmuş.

Önceki nesilden 70 mm daha uzun ve 20 mm daha geniş olan Hilux daha alçak bir tavana sahip. Genel olarak yuvarlak olan hatları aynı zamanda daha agresif görünen araçta kromajlı ön panjur, incelen ve LED gündüz aydınlatmaları sunan farlar, kromajlı yan aynalar, şişkin çamurluklar, farklı tasarımlara sahip 16, 17 ve 18 inç çaplı jantlar, daha büyük stoplar, daha çok plastik korumaya sahip arka tampon ve kasa açma koluna entegre edilen geri görüş kamerası gibi detaylar göze çarpıyor.


İç mekanı önceki nesil modelden çok daha derli toplu görünen pick up bu bölümde binek Toyota modellerine göz kırpar hale gelmiş. Daha küçük göbeğe sahip olan direksiyon simidi ve sadeleştirilen gösterge paneliyle birlikte orta konsolun üzerine alınan ince havalandırma ızgaraları, tablet görünümlü dokunmatik ekran ve dijital ekranlı havalandırma kumandaları çok daha şık bir görünüm sunuyor.

Maksimum 3.500 kg çekme ve 1.240 kg yükleme kapasitesi sunacak olan Hilux kaputu altında dört motor seçeneği sunuyor. Benzinli motorlardan 2.7 litre hacimli olan 164, 4 litre hacimli olansa 278 beygir güç üretebilirken turbo Diesel ünitelerden 2.4 litre hacimli olan 160 beygir güç, 400 Nm tork, 2.8 litre hacimli olansa 177 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor.

Tata GenX Nano


Düşük fiyatıyla kitlelerin radarına giren Tata Nano makyajlandı. Daha sportif bir görünüme kavuşan otomobilin performansı değişmese de konfor seviyesinin yükselmesi için önemli bir donanım eklenmiş.


Yeni tamponlara kavuşan otomobilde yuvarlak sis farları kullanılırken logo etrafında siyah plastik ve farlarda karartmalar kullanılmış. Bagaj kapağı üzerine ince bir spoiler eklenirken iç mekanda yenilenmiş göstergeler ve farklı bir direksiyon simidi dikkat çekiyor.


2 silindire sahip, 0.6 litre hacimli, 38 beygir güç, 51 Nm tork üretebilen motoru değişmeyen otomobilde 4 ileri vitesli manuel şanzımanın yanında 5 ileri vitesli, yarı otomatik şanzıman da sunulmaya başlamış.

Abarth 595 Competizione


Abarth'ın minik sporcularından 595 Competizione güçlendirildi. Donanımında da güncellemeler yapılan otomobil yüksek performansı düşük yakıt tüketimiyle birleştirebiliyor.

Koyu renkli ve 17 inç çaplı jantlar, Brembo imzasını taşıyan kırımızı renkli kaliperler, arka park sensörleri, deri kaplı sportif direksiyon simidi, Sabelt koltuklar ve metal pedal seti gibi donanımları standart olarak sunan otomobilde sunroof opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.

Turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motoru 180 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 225 km/s olarak açıklandı. Aracın ortalama yakıt tüketim değeriyse 5.8 litre/100 km.

MANSORY S63 AMG Coupé


Mercedes'in güçlü coupé modellerinden S63 AMG Coupé MANSORY sayesinde artık daha kuvvetli. Geçtiğimiz yıl sedan versiyonu tanıtılan otomobil bu sayede iki kapılı modeline de kavuşmuş oldu.

Agresif bir gövde kitine sahip olan otomobil geniş hava girişlerine sahip bir ön tampon, ince bir splitter, ek hava girişlerine sahip kaput, genişletilmiş çamurluklar, 22 inç çaplı jantlar, kalınlaştırılmış yan etekler, hava çıkışlarına sahip arka tampon, dörtlü egzoz çıkışı, difüzör ve biri bagaj kapağı diğer arka camın üzerine yerleştirilmiş iki karbon fiber spoiler ile donatılmış.


İç mekana da farklılıklar sunan firma farklı renklerde karbon fiber kaplamalar, yeni paspaslar, değişik desen ve renklerde deri döşeme, metal pedal seti gibi aksesuarlara sahip.

Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor iki kademede güçlendirilebiliyor. İlk kademede 720 beygir güç, 1.100 Nm tork elde edilirken ikinci kadame 900 beygir güç ve 1.300 Nm tork sunabiliyor. İkinci etap modifikasyon çalışmasıyla 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.3 saniyeye ulaşırken maksimum sürat 300 km/s'te sınırlandırılmış.