1 Mayıs 2015 Cuma

GWA Studebaker Carrera Veinte Victorias


Güncel otomobiller üzerinde yaptığı modifikasyon işlemlerinin yanında tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş araçları da modernize ederek günümüze uyarlamasıyla tanınan GWA bir özel otomobil daha hazırladı.

Meksika'nın ünlü La Carrera Americana dayanıklılık yarışını toplamda 20 kere kazanma başarısını gösteren orijinal Studebaker'ın şerefine üretilen otomobilin 20 örneği bulunacak. 19 adedi sarı renge boyanacak olan araçlardan biriyse siyah renkli olacak.


Ana hatları 50'li yıllarda üretilen kardeşine benzeyen otomobilin günümüze uygulanan görünümü şık bir duruşa sahip. 19 inç çaplı jantlarla donatılan araçta Fabspeed imzalı egzoz sistemi bulunurken difüzör tek bijonlu jantlar ve delikli disklere sahip fren sistemi de diğer dikkat çeken detaylar.

Kaputu altında 6.2 litre hacimli bir v8 motor bulunan otomobil 620 beygir güç üretebiliyor. Bu güç arka tekerleklere 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aktarılıyor.

30 Nisan 2015 Perşembe

Volkswagen Beetle GRC


Volkswagen, Global Rallycross Championship organizasyonunda kullanılacak olan Beetle modelini tanıttı. Dış görünümü sade olarak tanımlanabilecek aracın kabuğunun altıysa çok farklı.

Eskiden olduğu gibi ön ve arkasına eklenen havalandırma yarıklarının haricinde arka çamurlukları önüne de hava girişleri açılan otomobilin arka camı büyük bir spoilere ev sahipliği yapıyor.


İç mekanda zorunlu koşulan güvenlik donanımları haricinde bir de motor görülebilen otomobilin ön koltuklar arkasına yerleştirilen turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 553 beygir güç, 630 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli sıralı şanzımana sahip olan otomobilde dört tekerlekten çekiş sistemi de kullanılırken bu sayede 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 2 saniye civarına inmiş.

27 Nisan 2015 Pazartesi

Land Rover Discovery Sport


Land Rover'dan beklenen motor atağı sonunda geliyor. Uzun süredir üzerinde çalışılan 2 litre hacimli turbo Diesel motor seçeneği Discovery Sport modelinin kaputu altında yerini alıyor.


Kardeş firma Jaguar'da da kullanılan ve iki güç çıkışına sahip olacak motorun ilk versiyonu 150 beygir güç, 380 Nm tork üretebilirken ikincisi 180 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor. Yüksek güç çıkışlı versiyon otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 8.9 saniyede ulaşırken maksimum sürati 188 km/s. Daha düşük güç sunan seçenekse manuel şanzımanla ortalama 4.9 litre/100 km yakıt tüketimi sunmakta.

26 Nisan 2015 Pazar

SEM DX7


Çin'den çıkan araç sayısı artmaya devam ediyor. South East Motors tarafından tanıtılan yeni SUV DX7, Pininfarina imzası taşımasıyla öne çıkıyor.

Son yıllarda Güney Kore'den gelen araçlara benzeyen tasarımıyla öne çıkan otomobil çok dikkat çeken bir görünüm sunmuyor olsa da duruşun genel olarak modern olduğu söylenebilir.


Henüz teknik verileri belli olmayan DX7'nin daha sade tasarlanmış iç mekanında da Güney Kore rüzgarı esiyor. Üç kollu, çok fonksiyonlu direksiyon simidinin arkasında, 0 konumu aşağıyı gösteren göstergeler yer alırken orta konsolun üst bölümünde büyük bir multimedya ekranı görülebiliyor. Ön konsolun üst bölümü deriyle kaplanırken çift bölgeli havalandırma sistemi ve anahtarsiz çalıştırma düğmesi donanımlar arasında.