17 Ocak 2015 Cumartesi

Aspire Range Rover Sport


Range Rover Sport için hazırlanan gövde kitlerine bir yenisi eklendi. İngiliz firma Aspire Design tarafından tasarlanan parçalar aracın görünümünü daha sportif hale getirmiş.

Geniş hava girişlerine sahip yeni ön tamponun altına splitter ekleyen firma bu bölümde farklı görünümlü LED aydınlatmalara yer vermiş. Yeni bir ön panjur, farklı yan ve kaput hava çıkışları, daha geniş yan etekler, 22 inç çaplı jantlar, alt bölümüne difüzör eklenmiş arka tampon ve dörtlü egzoz çıkışları dikkat çekerken arka camın üst ve altında birer tane spoiler bulunuyor.

Shelby GT


Shelby'nin bu yıl Ford Mustang temelleri üzerine geliştirdiği tek model GT350R değil. A.B.D. merkezli firma Mustang GT'yi temel aldığı araç olan Shelby GT'yi de otomobilseverlerin beğenisine sundu.

Farklı bir ön panjur ve tampon hava girişi çerçevesine sahip olan otomobilin ön tamponu altına eklenen splitter, yan etek ekleri, çift hava çıkışına sahip kaput, yan ayna muhafazaları, arka spoiler ve arka tampon altı difüzörü karbon fiberden üretilmiş. Gövde üzerine Shelby logoları eklenirken yeni jantların çapı 20 inç.


Ana hatları değişmeye içmekanda özel logolu koltuklar, kapı eşik kaplamaları ve paspaslar bulunurken ön panelde ek göstergeler ve özel üretim plakası sunulmuş.

Frenler, egzoz ve süspansiyon sistemi de elden geçirilen otomobilin aktarma organları da güçlendirilmiş. 5 litre hacimli v8 motoru kompresör beslemeyle donatılan aracın 627 beygir güç üretebilen versiyonunun yanında 700 beygir üzerinde güce sahip bir başka model de bulunuyor.

16 Ocak 2015 Cuma

SsangYong Rexton


Güney Kore merkezli üretici SsangYong kompakt SUV modeli Tivoli'nin ardından daha büyük araçlarından Rexton'un makyajlanmış örneklerini tanıttı.

Değişim yaşayan bölümleri sınırlı olan araçta yen bir ön panjur ve LED gündüz farları kullanılırken jant tasarımları da farklı.


İç mekanda çok daha şık görünen bir direksiyon simidine kavuşan otomobilin orta konsolunda dokunmatik bir ekran yer alıyor. Zenginleşen donanımda LED kabin ışıklandırması, ısıtmalı ön ve arka koltuklar ve havalandırmalı ön koltuklar yer alırken 2 ve 2.7 litre hacimli Diesel ve 3.2 litre hacimli benzinli motor seçenekleri kullanılmaya devam ediyor.

Geiger Jeep Wrangler


Jeep'in modifikasyon firmaları tarafından çok sevilen modellerinden olan Wrangler GeigerCars tarafından da elden geçirildi. Görünümünde bilindik farklılıklar olan otomobilin motoru da güçlendirilmiş.

Bullbar eklenmiş ince yapılı ön tamponuna sis farları eklenirken tavana da beş adet LED stop yerleştirilmiş. Yan basamaklar ve arka tampon korumaları da donanıma eklenirken yeni egzoz sisteminde dört çıkış kullanılmış. 18 inç çaplı jantlara sahip olan aracın süspansiyon sistemi de yaklaşık 64 mm yükseltilmiş.

3.6 litre haciml v6 motoru kompresör beslemeyle donatılan otomobil 356 beygir güç, 417 Nm tork üretebiliyor.

BMW 1 Serisi


Yeni modellerin yağmur gibi yağmasının ardından markanın çirkin çocuğu gibi kalan BMW 1 Serisi sonunda makyajlandı. Yeni yüzüyle markanın diğer modellerine yaklaşan otomobilin kaputu altında da küçük yenilikler bulunuyor.

Ön bölümünde diğer BMW modellerini andıran farlar kullanmaya başlayan 1 Serisi’nin ön panjuru ve kaputu da hafifçe elden geçirilmiş. Yeni tampon ve jant tasarımları donanıma eklenirken yan çizginin de değiştiği görülüyor. Otomobilin arka bölümünü de yenileyen BMW LED stopları bagaj kapağına doğru uzatmış. Arka tampon da makyajlanırken bu bölümün üst kısmına reflektörler eklenmiş. Bu arada opsiyonel donanımda tamamı LED aydınlatma grubu yer alıyor.


İç mekanda daha az değişiklik sunan üretici bu bölümde yeni döşemelere yer verirken kullanılan düğme ve kollarda farklı yüzeyler ve malzemeler göze çarpıyor. Opsiyonel donanımda daha büyük bir navigasyon ekranı sunulurken bu ünitenin kumandası da daha büyük.

Tamamı turbo beslemeye sahip zengin motor seçeneklerine yeni üniteler eklenen 1 Serisi'nin 116i modelinde kullanılan 1.5 litre hacimli ünite 109 beygir güç, 180 Nm tork üretebilirken 1.6 litre hacimli motorla donatılan 118i ve 120i modelleri sırasıyla 136 ve 177 beygir güç, 220 ve 250 Nm tork üretiyor. 125i modelinde görev yapan 2 litre hacimli motor 218 beygir güç, 310 Nm tork üretebilirken M135i'nin 3 litre hacimli motoru artık 326 beygir güç, 450 Nm tork üretebilmekte.


116d'nin 1.5 litre hacimli, turbo Diesel motoru 116 beygir güç, 270 Nm tork üretebilirken 118d ve 120d'nin 2 litre hacimli motorları sırasıyla 150 ve 190 beygir güç, 320 ve 400 Nm tork üretebiliyor. 125d'nin kaputu altındaysa aynı motor 224 beygir güç, 450 Nm tork sunabiliyor.

AHG Infiniti QX70


Modifiye edilmiş modellerini görmeye alışmadığımız araçlardan birisi olan Infiniti QX70 yine ismi pek duyulmamış Alman modifikasyon firması AHG-Sports tarafından güçlendirildi.

Yenilenen ön tamponunun alt bölümü geniş hava girişlerine ev sahipliği yapan otomobilin yine bu bölümünde LED aydınlatmalar kullanılmış. Ön panjuru siyaha boyanan araçta 22 inç çaplı jantlar ve farklı yan etekler bulunuyor. Arka bölümünde de daha agresif görünüme sahip tampon ve dörtlü egzoz çıkışına sahip olan otomobil 25 mm alçaltılmış.

3 litre hacimli turbo Diesel motoru da güçlendirilen QX70 artık 281 beygir güç, 613 Nm tork üretebilmekte.

15 Ocak 2015 Perşembe

Opel Corsavan


Geçtiğimiz yıl yeni nesil örnekleri tanıtılan Opel Corsa şimdi de ticari modeline kavuştu. Geçmişte üretilen Corsavan modelleriyle benzer özellikler sunan otomobil önceki nesil araçlardan daha büyük yükleme hacmi sunuyor.


Arka yan camları sac panellerle kaplanan otomobilin kardeşleriyle arasında bulunan en büyük görsel fark bu. Ön konsol tasarımında da fark bulunmayan üç kapılı aracın arka koltukları iptal edilerek 920 litre bagaj hacmi elde edilmiş. Corsavan'ın istiap haddiyse 571 kg olarak açıklandı.

1.3 litre hacimli turbo Diesel ve 1.4 litre hacimli benzinli motor seçeneklerine sahip olan araç 70 ile 95 litre arasında değişen güç çıkışları sunuyor.

14 Ocak 2015 Çarşamba

BMW


Yeni yılla birlikte BMW modelleri yeni motorlarına kavuşuyor. Donanım alanında da zenginleşecek olan araçların bazıları yepyeni güç ünitelerine kavuşurken bazılarında güncel motorlar modifiye edilmiş.

İlk olarak 2 Serisi Coupé ve Cabriolet modellerine turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli, 3 silindirli benzinli motorunu yerleştiren üretici bu araçların 136 beygir güç, 220 Nm tork üretebildiğini açıkladı. 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilen ikili 218i ismini almış. Manuel şanzımanla ikilinin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması sırayla 8.8 ve 9.4 saniye sürerken otomatik üniteyle süreler 8.9 ve 9.6 saniye oluyor.


2 Serisi Active Tourer modellerine eklenen 214d molinde 1.5 litre hacimli turbo Diesel motor kullanan BMW bu aracın 95 beygir güç, 220 Nm tork üretebildiğini açıkladı. 12.9 saniyelik 0-100 km/s hızlanması çok çekici olmayan otomobilin 3.8 litre/100 km olarak açıklanan yakıt tüketimiyse dikkat çekici.

3 Serisi için de düşük güçlü turbo Diesel motor sunmaya başlayan firma ne yazık ki 316d modelinde 2 litre hacimli ünitenin 116 beygir güç, 270 Nm tork üretebilen versiyonunu kullanmış. Sedan ve Touring gövde seçeneklerine sahip olan otomobil manuel ve otomatik şanzımanla ısmarlanabilecek.


4 Serisi için 418d Coupé modelini sunmaya başlayan Alman firma bu otomobilde 2 litre hacimli turbo Diesel motorun 150 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen versiyonunu kullanmış. Ortalama yakıt tüketim değeri 4.1 litre/100 km'ye kadar düşen model hem manuel hem de otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 8.6 saniyede ulaşabiliyor.

İlk olarak yeni nesil X3'te kendisini gösteren güçlendirilmiş 2 litre hacimli turbo Diesel motor bütün 420d ve 520d seçeneklerinde de 190 beygir güç, 400 Nm tork üretmeye başladı.

5 Serisi'ne Edition Spor Line donanım paketi ekleyen BMW M3, M4 ve i8 modelleri için de yeni donanımlar sunacağını açıkladı.

SsangYong Tivoli


Güney Kore merkezli üretici SsangYong yeni kompakt SUV modelini Kore'de piyasaya sürdü. Tek motor seçeneğine sahip olan aracın tasarımı XIV konseptlerinden esinlenmiş.

Köşeli hatlara sahip olan aracın önünde ince yapılı panjur dikkat çekerken çamurluklar genişletilmiş bir tasarıma sahip. 16 ve 18 inç çaplı jantlarla alınabilen Tivoli'nin gövde altı boydan boya siyah plastikle kaplanırken arkada kalın C sütunu, küçük bir spoiler ve şeffaf stoplar görülebiliyor.


İç mekanda da olgun bir görünüm sergileyen aracın gösterge panelinde derine yerleştirilmiş iki yuvarlak gösterge yer alıyor. Orta konsolunda büyük bir navigasyon ekranı bulunan aracın geniş havalandırma ızgaraları metal renkli kaplamalarla çevrelenmiş.

Kaputu altında 1.6 litre hacimli benzinli bir motor görev yapan Tivoli 126 beygir güç, 157 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabilen otomobilin opsiyonları arasında 6 ileri vitesli otomatik şanzıman da bulunuyor. Ortalama yakıt tüketim değerleriyse sırasıyla 8.1 ve 8.3 litre/100 km olarak açıklanıyor.

Ram 1500 EcoDiesel HFE


Ram'in Detroit'e getirdiği tek model arazi performansıyla konuşulacak olan Rebel değil. Artık Fiat'ın alt markası olan firma daha çok Avrupa'da görmeye alıştığımız "Küçük" Diesel motorunu da A.B.D.'de piyasaya sürecek.


Görünümünde büyük farklılıklar bulunmayan pick up gövde renginde ön panjur ve tamponlara sahipken yanda tam boy basamak bulunuyor. Sadece dört kapılı kabin ve tek kasa uzunluğuyla alınabilen modelde kasa örtüsü ve 20 inç çaplı jantlar da standart olarak sunulmakta.

Kaputu altında 3 litre hacimli v6 turbo Diesel motora görev veren Ram bu üniteden 240 beygir güç, 570 Nm tork alabilmiş. Aktif hava giriş kapakları, pnömatik süspansiyon sistemi, 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve Start/Stop gibi donanımlara da sahip olan pick up Amerikan ölçüm sistemiyle ortalama 9.8 litre/100 km yakıt tüketim ortalamasına ulaşabiliyor.

Hyundai Sonata Hybrid


Son zamanlarda birçok üreticinin ürün gamında önemli bir yer tutmaya başlayan hibrit araçlar Hyundai'nin de üzerinde çalıştığı hibrit teknolojiler yeni nesil Sonata'nın iki farklı versiyonunda kendisini gösterdi.

Farklı far tasarımı, yenilenen ve daha köşeli bir hale gelen tamponlar, daha düz bir tasarıma sahip jantlar, geniş yan etekler, şeffaf stoplar ve yine daha köşeli bir tasarım sunan arka tampon otomobilin dış görünümündeki farklılıkları oluştururken Plug-In Hybrid modelde bir de sol ön çamurluk arkasında elektrik priz girişi yer alıyor.


İç mekanda yeni gösterge özellikleri dışında bir yenilik bulunmayan araçlarda kullanılan 2 litre hacimli benzinli motor 154 beygir güç, 190 Nm tork üretebilirken elektrik motorunda farklılıklar bulunuyor. Hybrid'in elektrik motoru 50 beygir gücündeyke Plug-In Hybrid'inki 68 beygir gücünde.

Kullanılan piller nedeniyle bagaj hacmi 376 litreye gerileyen ikiliden Sonata Hybrid 5.6 litre/100 km yakıt tüketim ortalamasına ulaşırken kardeşi 5.9 litre/100 km ortalama sunuyor. Bu aracın pilleri 240 Volt prizden 2.5 saatte doldurulabiliyor.

13 Ocak 2015 Salı

Ram 1500 Rebel


Ford'un yıllar önce Baja yarışçılarını andıran bir pick up modelini F-150 Raptor ismiyle seri üretime alması büyük bir risk olarak görülmüş olsa da başarılı satış rakamlarının ardından rakip firmalar da aynı yöne doğru kürek çekmeye başladı.

Ram tarafından tanıtılan araç ilk bakışta kendisini belli ediyor. Kaput üzerinde iki ek hava girişi açılırken siyah renkli plastikten üretilen ön panjurun şekli de yeni. Koyu zeminli farlar LED ve xenon teknolojilerini birleştirirken yeni tamponun altına koruma eklenmiş.


17 inç çaplı jantlar ve 33 inç çaplı arazi lastikleriyle donatılan pick up kapılarının altında siyah renkli korumaya sahip. Koyulaştırılan stoplar, siyah arka tampon ve çift çıkışlı egzoz sistemi standart donanımda sunulurken süspansiyon sistemi de arazi sürüşleri için modifiye edilmiş.

İç mekanı diğer Ram 1500 modellerinden alınan araçta kırmızı renkli kaplamalar, üç kollu direksiyon simidi, dokunmatik navigasyon ekranı, geniş kol dayanağı ve silindir şekilli vites seçme butonu bulunurken kol dayanağı önüne yeni bir elektronik gereç tepsisi yerleştirilmiş. Rebel'ın sunduğu bir diğer yenilikse yükseltilmiş yan desteklere sahip koltuklar. Rebel ve Ram logolu koltukların ortasında aracın lastik izi bulunuyor.


Kaputu altında iki motor seçeneği sunulan aracın 3.6 litre hacimli v6 motoru 305 beygir güç, 365 Nm tork üretebilirken 5.7 litre hacimli v8 ünite 395 beygir güç, 555 Nm tork üretiyor. Her iki motor da 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilirken dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel olarak sunulmakta.

Lincoln MKX


Lincoln Detroit'e yeni nesil MKX ile geldi. Markanın crossover modeli geçtiğimiz yıl tanıtılan konseptinden esinlenen bir tasarım anlayışına kavuşurken kaput altında da yenilikler bulunuyor.

Önceden olduğu gibi aracın alt kısmını boydan boya siyah plastikle kaplayan Lincoln opsiyonel donanıma LED farları eklemiş. Çift parçalı ön panjur ve ince bir açıklığa sahip olan ön tampon markanın yeni kimliğini yansıtırken büyük jantlar ve farklı yan çizgi de konseptten alınmış.


Arka bölümde C ve D sütunları arasının kısa tutulduğu görülürken bagaj kapağı açılı bir tasarıma sahip. Küçük bir spoiler ve deflektörlere de sahip olan aracın çift egzoz çıkışı da arka tampon altına gizlenmiş.

Yumuşak hatlı çizgileri iç mekanda da devam eden MKX'te çok fonksiyonlu bir direksiyon simidi, büyük bölümü dijital gösterge paneli, deri ve ahşap kaplı paneller, yatık bir tasarıma sahip orta konsol ve büyük bir dokunmatik ekran dikkat çekiyor. Koltuklar arasında yer alan konsolun alt bölümü büyük bir tepsi olarak tasarlanırken vites kumandaları orta konsolun sol kenarına alınmış.


Donanımı da zenginleşen araçta adaptif cruise control, şerit takip asistanı, kör nokta uyarısı, 360 derece kamera, paralel ve dik park yardımcısı, kaza önleme yardımcıları, elektrikli ön koltuklar, 19 hoparlörlü ses sistemi ve trafikte fren pedalını basılı tutan auto hold fonksiyonu bulunuyor.

Kaput altında iki motor seçeneği sunan Lincoln giriş modelinde 3.7 litre hacimli bir v6 kullanmış. 300 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen bu motoru güçsüz bulanlar için çift turbo beslemeye sahip 2.7 litre hacimli ünite bulunuyor. 330 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen bu motor da ilki gibi 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor. Önden çekiş sistemi standart olarak sunulurken dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyonlar arasında.

Porsche 911 Targa 4 GTS


Sürekli genişleyen Porsche 911 ailesinin yeni üyesi Detroit'te görücüye çıktı. Targa'nın 50. yaşını kutlayan otomobil bu üzeri açılabilen modelin en sportif örneği olarak dikkat çekiyor.

Diğer GTS modellerinde olduğu gibi daha sportif görünümlü bir ön tampona sahip olan otomobilde kullanılan bi-xenon farların da iç bölümü karartılmış. Daha aerodinamik yan aynalar, tek bijonlu, 20 inç çaplı jantlar, 4 modellerine özel genişletilmiş arka çamurluklar ve dört çıkışlı egzoz sistemi de standart donanımda sunulmakta.


Sportif şaşi ayarı, daha yüksek yan desteklere sahip koltuklar ve Sport Chrono paketine de sahip olan otomobilin iç mekanında daha bol Alcantara kullanımı dikkat çekiyor.

3.8 litre hacimli boxer motoru 430 beygir güç, 440 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilirken çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla donatılan versiyonların maksimum sürati 300 km/s'in üzerine çıkmış.

Hyundai Santa Cruz


Bu yıl Detroit otomobil fuarının sürprizlerinden bir diğeri de Güney Kore'den geldi. Pick up modellerinin çok popüler olduğu A.B.D. pazarında SUV ile pick up karışımı bir crossover konsepti sergileyen üretici dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.


Güçlü bir duruşa sahip olan aracın yuvarlak hatları akıcı görünüyor. Büyük altıgen ön panjur, tamamı LED aydınlatma grubu, tamponlar ve geniş yan eteklerin altına eklenen gövde koruması, dev jantlar, şişkin çamurluklar, duvarları yüksek tutulmuş kasa ve arka tampona entegre edilmiş egzoz çıkışları şık görünümün bazı detayları.

Fren sistemi Brembo imzası taşıyan konseptin kaputu altındaysa tanıdık bir motor bulunuyor. Daha önce Santa Fe testimde karşıma çıkan 2 litre hacimli turbo Diesel motor modifiye edilmiş ve artık 190 beygir güç, 406 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan konseptin ortalama yakıt tüketimiyse 7.8 litre/100 km olarak açıklanıyor.

Ford F-150 Raptor


Ford bu yıl Detroit otomobil fuarında sportif araca doymuyor gibi. Yeni nesil GT'nin konseptiyle birlikte Mustang GT350R'ı da sergileyen üretici şimdi de güçlü pick up modeli F-150 Raptor'ın yeni nesil örneklerini sergilemeye başladı.

Piyasaya çıkmasına bir yıldan fazla zaman olsa da aracın detayları belirlenmiş. Tamamı LED aydınlatma grubunu gece ve gündüz kameralarıyla daha da etkili bir hale getirmeyi amaçlayan Ford 17 inç çaplı, siyah renkli jantlar, aynı renge boyanmış ve hafifletilmiş ön tampon, karter koruması, plastik çamurluk korumaları, kaputta ek hava çıkışı, yan basamaklar ve çift egzoz çıkışı gibi detaylara sahip.


İç mekana geçildiğinde birçok fonksiyonun kumanda düğmelerini barındıran direksiyon simidi, büyük bölümü dijital hale gelen gösterge paneli, büyük havalandırma çıkışları, dokunmatik navigasyon ekranı, geniş orta konsol ve kol dayanağı gibi özellikler sunduğu görülen aracın tavana eklenen kumanda düğmeleri şalter şekilli.

Süspansiyon sistemi güncel modellerinkine oranla daha da güçlü olan aracın ağırlığında 225 kg üzerinde düşüş yakalanmış. Turbo beslemeye sahip 3.5 litre hacimli v6 motorunun 450 beygir güç, 692 Nm tork üreteceği açıklanırken şanzımanın 10 ileri vitesli bir otomatik ünite olacağı belirtildi.

Porsche Cayenne Turbo S


Alman üretici Porsche'nin büyük SUV modeli Cayenne güçlenmeye devam ediyor. Ailenin en kuvvetli versiyonu 2015 yılına biraz daha güçlenerek girecek.

Görünümünde bir yenilik bulunmayan araçta 21 inç çaplı jantlar ve tamamı LED aydınlatma grubu gibi donanımlar standart olarak sunulurken fren sistemi güçlendirilmiş. Önde 420, arkadaysa 370 mm çaplı karbon seramik fren diskler kullanılırken ön aksta artık 10 pistonlu kaliperler görev yapıyor.


Asıl yenilikse kaputun altında. Çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli v8 motor artık 570 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.1 saniyeye inen Cayenne Turbo S'in maksimum sürati 284 km/s olarak açıklanırken bu tür araçlar için pek açıklanmayan Nürburgring tur zamanıysa 8 dakikanın altında.

Toyota Tacoma


Nissan'ın ardından Toyota da Detroit'i yeni pick up modellerinden birisini tanıtmak için kullandı. Yeni nesil Tacoma, son zamanlarda bu tip araçlarda gördüğümüz köşeli tasarım detaylarına sahip.


Altıgen ön panjur ve siyah renkli alt korumasına sahip ön tamponuyla 4Runner'ı andıran ön görünüm bu araçtan biraz daha çekici görünüyor. İnce yapılı farları ve tamponun köşelerine yerleştirilen sis farları, hafifçe genişletilen çamurluklarla birlikte güçlü görünümü pekiştirmiş. 16, 17 ve 18 inç çaplı jantlarla alınabilen aracın arkasında basamak olarak da kullanılabilen tampon görülebiliyor.


İç mekanda yuvarlak havalandırma ızgaraları, dokunmatik navigasyon ve bilgi ekranı, tam otomatik havalandırma kumandaları ve birçok depolama gözü yer alan Tacoma'nın yaşam alanında da köşeli hatlar dikkat çekiyor.

Farklı süspansiyon ayarına sahip olan yeni modelin 4 silindirli motoru 2.7 litre hacim sunmaya devam etse de v6 motorun hacmi 3.5 litreye inmiş. Her iki ünite de yeni geliştirilen 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilirken büyük hacimli motorla birlikte 6 ileri vitesli manuel şanzıman da ısmarlanabiliyor.