16 Aralık 2015 Çarşamba

Rinspeed Etos


Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan firmalardan olan Rinspeed bu sessizliğini dikkat çekici bir şekilde bozuyor. Üreticinin yeni konsepti Etos farklı firmaların oyun alanı haline gelmiş bir hibrit araç konsepti.

Dikkat gözler aracın aslında bir BMW i8 olduğunu anlayabilse de bütün gövde panellerinin yenilenmiş olması bu işi zorlaştırıyor. Aşağıya doğru uzayan bir ön tampona sahip olan Etos'un 20 inç çaplı jantları Borbet imzası taşıyor. Yan aynalar yerlerini kameralara bırakırken cam tavan iç mekanı daha ferah hale getirmiş.


Arka bölümü daha da dikkat çekici olan konseptin stopları ince yapılarını korurken uzun yapılı spoiler tamponun altıyla birleşik bir tasarıma sahip. Aracın en ilginç özelliklerinden birisi de arkasında bulunan drone iniş pisti. 12.000 adet LED'e sahip olan pist üzerinde istenen görüntü oynatılabiliyor.


İç mekanı da hayli değişim geçiren otomobilin yan bölümünde yer alan sponsorların marifeti burada daha da belli. Üst konsolu iki adet dijital ekrandan oluşan konseptin orta konsolu da dokunmatik bir ekrana ev sahipliği yapıyor. Bütün yüzeylerde kaliteli döşemeler kullanılırken otonom sürüş özelliği devredeyken direksiyon simidi ön panele gizlenebiliyor.

Ön koltuklarında San Fransisco silueti bulunan Etos'un arka koltuklarında ek yükleme bölümüne dönüşen sepetler görülebiliyor. Ses sistemi Harman imzası taşırken orta konsolun üst bölümünde bulunan analog saat Carl F. Bucherer markasını temsil ediyor.

3 yorum:

  1. joystikle mi kumanda ediliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır. Sürücünün önünde konsola girmiş şekilde duran oval simitle kumanda edilebiliyor. Hatta üst ve alta ek parçalar yerleştirilip simit tamamlanabiliyor.

      Sil
  2. bmw çakması olmuş

    YanıtlaSil