30 Aralık 2015 Çarşamba

Mugen


Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte Tokyo otomobil fuarı boyunca ziyaretçilere sergilenecek olan otomobiller birer birer ortaya çıkıyor. Honda'nın modifikasyon firması Mugen de organizasyonda hünerlerini sergileyecek olan üreticiler arasında yer alıyor. Üstelik standında dört farklı araç üzerine geliştirilmiş yenilikler bulunacak.


Standın Avrupa kıtası için en önemli üyesi Civic Type R. Ana hatları değişmeyen otomobil buna rağmen birçok değişiklik barındırıyor. Ön panjurunun yan bölümleri gövde rengine boyanan konseptin Type R logosu far altına alınırken değişen plaka tasarımı sayesinde Mugen logosu, Honda logosu altına sığdırılabilmiş. Yenilenen ön tamponda sis farları iptal edilirken splitter çok parçalı hale getirilmiş.


Ön hava girişi, deflektörler ve çamurluk çevreleri de makyajlanan aracın ön çamurluk üzerinde yer alan havalandırma çıkışları kaputun yanına alınmış. Farklı yan etekler ve hafifletilmiş jantlar yan bölümde dikkat çekerken arka çamurlukların da gerisine hava çıkışları yerleştirilmiş. Dört çıkışlı egzoz sistemi yerini tek çıkışa bırakırken bu sayede difüzör genişletilebilmiş. Büyük boyutlu sabit spoiler de yerini ayarlanabilir karbon fiber bir örneğe bırakmış.


Avrupa'da HR-V ismiyle tanınan Vezel isimli crossover için de görsel kit sunan Mugen bu araçta Mugen logolu ön panjur, daha geniş ön tampon alt bölümü, gövde rengine boyanan çamurluk korumaları, daha büyük jantlar, kapı camlarında rüzgarlıklar, genişletilmiş yan etekler, daha büyük bir arka spoiler, gövde renkli arka tampon ve çift çıkışlı egzoz sistemini donanıma eklemiş.


Honda'nın küçük roadster modeli S660 için hazırlanan pakette agresif görünümlü ön tampon, ek hava çıkışlarına sahip kaput, splitter, Mugen logolu ön panjur çıtası, hafifletilmiş jantlar, geniş yan etekler, daha büyük difüzör, merkezi yerleşime sahip çift egzoz çıkışı ve karbon fiber spoiler yer alırken yan yüzeyde görülen hava çıkışlarının genişletildiği de gözlerden kaçmıyor.


Son olarak Japon pazarının popüler MPV modellerinden Step WGN için hazırladığı kiti paylaşan Mugen bu araçta daha sade bir görünüm tercih etmiş. Ön panjura Mugen logosu eklenirken tampon altına splitter eklenmiş. Yan etekler de biraz daha genişletilirken jantlar büyümüş. Arka tampon ve bagaj kapaklarının altına ek parçalar yerleştiren Mugen çift çıkışlı egzoz sistemi ve spoiler de kullanmış.

1 yorum:

  1. mugen'in dış modifiye anlayışı 90'ların sonu 2000'lerin başından beri pek gelişmemiş. amg'ye falan bakın en basitinden.

    YanıtlaSil