29 Aralık 2015 Salı

Daihatsu Copen Coupé ve Shooting Brake


Tokyo otomobil fuarının yaklaşmasıyla birlikte organizasyonda sergilenecek olan otomobiller de görücüye çıkmaya başladı. Katılımcı firmalardan birisi de küçük araçlarıyla dikkat çeken Japon markası Daihatsu. Sergilenecek konseplerse geçtiğimiz yıl yeni nesil örnekleri tanıtılan Copen temelli.


Genel hatlarıyla bir MINI Coupé'yi andıran iki kapılı Copen konseptinin ön bölümünde dik bir panjur, yuvarlak farlar ve splitter dikkat çekerken A sütunu metalik griye boyanmış. Yan çizgisi de farklı bir görünüme sahip olan küçük otomobilin arka bölümü dinamik tasarım detaylarına sahip. Yuvarlak stopların altına yine aynı şekle sahip geri vites lambaları entegre edilirken bagaj kapağının ucu bir spoiler şeklinde tasarlanmış. Yuvarlak yapılı çift egzoz çıkışı da tampon altındaki yerini almış.


Shooting brake konseptiyle, seri üretim modellerde olduğu gibi daha köşeli bir tasarım yolu izleyen Japon üreticinin bu modelinde de Hyundai Veloster izleri görmek mümkün. Köşeli farlar, agresif duruşlu ön panjur ve tamponla birlikte çift bombeye sahip kaput, 5 kollu jantlar ve yan çizgi dinamik duran detaylar olarak sayılabilir.


Dik inen bir bagaj kapağına sahip olan konseptte kalın bir C sütunu, büyükçe bir spoiler, dörtgen stoplar, çift egzoz çıkışı ve yine orta bölümü siyah plastikle sunulan arka tampon da bulunuyor. Her iki otomobil de sportif detaylara sahip olsa da lastiklerin ince yapısı bu sportifliğe biraz gölge düşürmüş gibi.

2 yorum:

  1. Seri üretim iki tasarımı da kapsıyor sanırım. Yani hem köşeli tasarım, hemde önceki nesildeki gibi yuvarlak tasarım birlikte üretiliyor.

    YanıtlaSil