25 Kasım 2015 Çarşamba

Volkswagen Beetle Dune


Volkswagen'in Los Angeles sürprizleri arasında bir de Beetle bulunuyor. Alman üreticinin 2014 yılında bir konsept olarak tanıttığı Beetle Dune seri üretim seçeneğiyle organizasyonda boy gösterdi. Üstelik hem Coupé hem de Convertible gövde seçenekleriyle.


Klasik Baja Bug modellerinden esinlenen tasarımıyla dikkat çeken aracın genel hatları standart Beetle'dan farksız olsa da ön tampona eklenen koruma, siyah süslemeler ve hava girişi, çamurluklar çevresinde görülen siyah renkli plastik korumalar, geniş yan etekler, metalik gri yan aynalar, 18 inç çaplı jantlar, alt bölümü siyah bırakılmış arka tampon ve arka koruma plakası gibi detaylar farklılık yaratmış.

Elden geçirilen süspansiyon sistemi sayesinde yerden yükselen otomobilin iz genişliği de artmış. Ayrıca özel altın sarısı gövde rengi ve kromajlı çift egzoz çıkışı gibi özellikler de donanıma eklenmiş.


Konseptin aksine iç mekanı tasarım olarak standart bir Beetle modelinkinden farksız olan araçta gövde rengi kaplamalar ve bu kaplamalarla uyumlu döşemeler kullanılmış. Beetle Dune'un donanımı da kardeşlerininkinden zengin.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 1.8 litre hacimli bir motor bulunan otomobil 170 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. Sadece 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla satılacak olan Beetle Dune'un satışları 2016 yılında başlayacak.

4 yorum:

  1. Onur bey bu 6 ileri otomatik vites yeni mi? DSG denilmemiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tersine, eski nesil modellerde kullanılan 6 ileri tam otomatik bu.

      Sil
  2. ilginç olmuş. bu şanzımanın yaygınlaşması söz konusu olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerika'da aynı motora sahip diğer modellerde de kullanılıyor olsa da Avrupa'ya geleceğini sanmam. DSG'den önce zaten bu şanzıman kullanılıyordu bu taraflarda da.

      Sil