1 Kasım 2015 Pazar

Subaru VIZIV Future


Subaru'nun bu yıl Tokyo'da sergilediği bir diğer konsepti de VIZIV armasını taşıyor. 2013 ve 2014 yıllarında da aynı isme sahip konseptlerini fuarlarda tanıtan Japon üretici yakın gelecekte üreteceğini açıkladığı yeni SUV modelinin temellerini bu araçla atıyor.

Köşeli hatlara sahip olduğu görülebilen otomobilin parantez biçimli LED farları, tipik Subaru ön panjuru ve petek biçimli LED sis farları güçlü bir görünüm sunarken ön tamponun alt kısmı siyah plastik ve metal renkli korumalara sahip. Büyük jantlar ve ince yapılı aynalar konseptlerin olmazsa olmazları arasında sayılabilirken gizlenen kapı kolları ve şişkin çamurluklar hoş bir görünüm yaratmış.


Donanımına cam tavan da eklenen otomobilin arka kapıları geriye doğru kayarak açıldığından iç mekana erişim kolaylaşmış. Ön kısmı taklit eden arka bölümde LED stoplar, spoiler, petek biçimli sis farları ve tampon altı koruması görülebiliyor.

İç mekanda da devam eden köşeli hatlar üç farklı renkte deri döşemeyle pekiştirilirken dijital göstergeler ve dokunmatik ekranlar beklenen detaylar. Arka koltukları zemine gizlenerek iç mekanda bisiklet taşınmasını mümkün kılan konseptin arka tamponu da geriye doğru kayarak bisiklet taşıyıcısına dönüşebiliyor.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip küçük bir Boxer motor bulunan aracın arka aksına bir elektrik motoru hükmettiğinden alışılmış şaft tüneli gereksiz kılınmış. Bu sayede dört tekerlekten çekişli konseptin iç mekanı daha da genişletilmiş.

3 yorum:

  1. keşke subaru'nun konsept otomobilleri gibi seri üretimleri de güzel bir tasarıma sahip olsalar. çok şey mi istiyoruz?

    YanıtlaSil
  2. Tasarımlarda yeni trend parantez arka farlar
    Volvonun yeni tasarımlarıda bu yönde

    YanıtlaSil
  3. Subaru'dan her yıl yeni bir "VIZIV" saçmalamacası. Her sene farklı bir kapı tarzı denemesi. Bakalım seneye ne görecez?

    YanıtlaSil