20 Kasım 2015 Cuma

Subaru Impreza Sedan Concept


Subaru'nun son yıllarda yollara çıkan araçlarıyla fuarlarda sergilenen konseptleri arasında büyük fark var. Bu tutarsızlığın farkında olan firma seri üretime alınacak olan otomobillerinde de prototiplerin keskin çizgilerini kullanmaya başlayacağının sinyallerini verirken bu akımın öncülerinden birisi de Impreza olacak gibi.


Ekim ayında tanıtılan hatchback konseptin devamı niteliğinde olan Impreza Sedan konsepti 4.555 mm boya, 1.880 mm genişliğe, 1.453 mm yüksekliğe ve 2.670 mm aks mesafesine sahip. Markanın tipik ön panjur tasarımına sahip olan araçta mavi zeminli LED farlar kullanılırken agresif ön tampon tasarımı, 19 inç çaplı jantlar, şişkin çamurluklar ve ince yapılı yan aynalar dinamik bir görünüm sunuyor.

Geniş metal alanlarla güçlü bir yan görünüm sunan otomobilde kapı kolları gizlenmiş. Bir sedan olsa da bagaj kapağı kısa tutulan konseptin tavanı da geriye hafif bir açıyla inerek otomobile bir coupé havası vermiş. Üst kısmı bir spoiler şeklinde tasarlanan bagaj kapağına doğru uzayan LED stoplar ve köşeli hatlara sahip arka tampon da dikkat çeken detaylar arasında.

3 yorum:

  1. subaru turbo motor yapıp türkiyede satsın diye yıllarca bekledik. 1.6 turboyu levorgla sattılar satmasına da 120bin de fiyat çektiler. araç satmamak için and içmiş adamlar. acaba imprezayı da bu fiyat civarında mı iteleyecekler.

    YanıtlaSil
  2. konseptten üretim aşamasına geçerken dış tasarımda biz otomobil heveslilerine hayal kırıklığı ötesinde travma yaşatan subaru sözüm sana yapma lütfen

    YanıtlaSil
  3. Keşke bu tasarımla üretilse

    YanıtlaSil