19 Kasım 2015 Perşembe

Mercedes-Benz SL Serisi


Bu yıl Los Angeles otomobil fuarı sırasında tanıtılan makyajlı araçlardan birisi de Mercedes'in büyük roadster modeli SL oluyor. Dışarıda yapılan değişiklikler iç mekana çok yansımasa da donanımda görülen zenginleşme müşterileri mutlu edecek gibi.

Aracın önünde yoğunlaşan makyajla birlikte daha ince uzun bir yapıya sahip LED farlara kavuşan SL'in ön panjuru da daha yuvarlak hatlı bir tasarım sunuyor. Yeni ön tamponda da daha yumuşak hatlar dikkat çekerken kaput ve yan etekler de yenilenmiş. Standart olarak 19 inç çaplı jantlarla sunulacak olan SL'in stopları artık tamamen kırmızı renkli hale gelirken arka tamponda da yuvarlak hatlar dikkat çekiyor.


İç mekanda en büyük değişimi direksiyon simidi olan otomobilde S Serisi Coupé'den alınan viraj denge kontrolü opsiyonel donanıma eklenmiş. LED ambiyans ışıkları için üç renk tercih edilebilirken elektrikli tavanın açılıp kapanma işlemi artık 40 km/s sürate kadar yapılabiliyor.

Alman markanın 9 ileri vitesli otomatik şanzımanına da kavuşan SL ailesinin kaputu altında yapılan en büyük yenilikse SL 400'de kullanılan, 367 beygir güç ve 500 Nm tork üreten turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli benzinli motor olmuş. Bu üniteyle birlikte otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.9 saniye oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder