4 Kasım 2015 Çarşamba

Mercedes-Benz GLS Serisi


Mercedes'in büyük SUV ailesi GL Serisi makyajlandı. Kozmetik değişikliklerle birlikte ismi de değişen aracın kaputu altında da güncellemeye gidilmiş. Asıl görsel yeniliği iç mekanda olan GL'nin donanımı da artık daha zengin.

Görünümü neredeyse hiç değişmemiş olan araç ön bölümde LED farlar ve yeni bir panjura kavuşurken her iki tampon da yeniden tasarlanmış. Stopları da biraz daha farklı iç desene kavuşan GLS'nin donanımına yeni jant ve gövde rengi seçenekleri eklenmiş.


İç mekana geçildiğinde değişimin orta konsolda yoğunlaştığı görülebiliyor. Bu bölümde görev yapan havalandırma ızgaraları daha yuvarlak hatlara kavuşurken GL'de konsola gömülü olan bilgi ekranı artık daha dik bir şekilde, kendi başına ayakta duruyor. Gösterge paneli de elden geçirilen aracın direksiyon simidi seçenekleri de yenilenmiş.

Donanımına Mercedes'in güncel elektronik sürüş yardımcıları ve güvenlik sistemleri eklenen GLS'nin motor seçeneklerinde de güncellemeler var. GLS 500'de görev yapan çift turbo beslemeye sahip 4.7 litre hacimli v8 motor artık 455 beygir güç, 700 Nm tork üretebilirken GLS 350d olarak adlandırılan turbo Diesel seçeneğin 3 litre hacimli motoru 255 beygir güç, 615 Nm tork üretiyor.


GLS 450'de sunulan 3 litre hacimli, çift turbo beslemeli ünite 362 beygir güç, 500 Nm tork üretebilirken GLS 63 AMG artık 577 beygir güç, 760 Nm tork üretebiliyor. Bütün seçenekler standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılırken GLS 63 AMG dışında kalan araçlarda 9 ileri vitesli otomatik şanzıman sunuluyor.

2 yorum:

  1. İkinci sıra koltuklarda tekli iki koltuk seçeneği sunulmuş olsa namına yakışır bir alternatif olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mercedes arabalarının götünü kaldırmadan da müşterilerinin götünü kaldırabilen bir marka. Onun için range rower lwb ile kıyaslamaya gerek yok.

      Sil